TUIfly stationeert meer vliegtuigen op regionale vliegvelden

Vakantiemaatschappij TUIfly gaat in de zomer van 2018 een basis openen op zowel Eindhoven airport als Rotterdam The Hague airport. TUIfly is ook nog in gesprek met Groningen Airport Eelde om meer vliegtuigen te stationeren op het regionale vliegveld.

TUI vliegtuig landt op Eindhoven airport

Basis op regionaal vliegveld verbetert indirect prestatie TUIfly

Door meer vliegtuigen op de regionale vliegvelden te stationeren bedient TUIfly niet alleen de lokale markt maar is het ook flexibeler in de inzet van vliegtuigen. Als er een toestel met problemen vaststaat op een regionaal vliegveld zijn er weinig mogelijkheden om dit meteen op te lossen. Het meeste personeel en materieel staat nu namelijk op Amsterdam Airport Schiphol.

Het repareren of regelen van een vervangend vliegtuig duurt dan dus langer waardoor jouw vertraging behoorlijk kan oplopen.

Groei regionale vliegvelden in Nederland

Steeds meer passagiers reizen via kleinere en regionale vliegvelden naar hun vakantiebestemming. De voordelen daarvan zijn dat je korter van tevoren op het vliegveld hoeft te zijn en sneller bij de gate bent. Daarnaast is het vaak minder lang reizen naar het vliegveld in de regio en kun je er goedkoper parkeren. De nadelen zijn dat veel regionale vliegvelden ’s nachts gesloten zijn en dat de mogelijkheden op het gebied van technisch onderhoud en vervangend personeel beperkt zijn. TUIfly speelt hier nu direct op in door meer vliegvelden op de regionale vliegvelden neer te zetten.

Check uw vlucht
Vorig nieuwsitem
Ryanair annuleert honderden vluchten vanwege planningsproblemen
Volgende nieuwsitem
Ryanair annuleert de komende maanden(!) nog meer vluchten
Subscribe
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments
Vragen? Chat of bel