TUI-passagiers missen Curaçao vluchten door nieuw vluchtschema TUI fly

Zowel op 28 als 29 november is de TUI-route tussen Amsterdam en Curaçao vervroegd met 4 uur. Niet alle passagiers waren hierover ingelicht en hebben dus hun vlucht gemist. Gedupeerde passagiers hebben recht op een vergoeding en een vervangende vlucht.

TUI vliegtuig landt op Eindhoven airport

Schemawijziging zonder informatie voor TUI-passagiers

De TUI vluchten OR361 en OR362 tussen Amsterdam en Curaçao is twee dagen achter elkaar al vier uur eerder vertrokken dan het oorspronkelijke vluchtschema. Niet alle passagiers zijn hier tijdig over geïnformeerd, wat ertoe heeft geleid dat passagiers hun vlucht hebben gemist. Wanneer de luchtvaartmaatschappij het schema wijzigt, moeten zij dit natuurlijk doorgeven aan de passagiers.  Wanneer ze dit niet doen en je als passagier hierdoor je vlucht mist of heel lang moet wachten, heb je mogelijk recht op een vergoeding voor de schemawijziging. Ook als je vlucht juist éérder gaat dan gepland, heb je hier recht op! Het is wel te adviseren regelmatig je mail -en je spam box te checken op nieuws van de luchtvaartmaatschappij of het reisbureau over je vlucht.

De luchtvaartmaatschappij moet je informeren over de schemawijziging

Wanneer je vlucht nieuwe vertrektijden krijgt moet je daar natuurlijk over geïnformeerd worden. De luchtvaartmaatschappij moet deze wijziging aan je doorgeven, maar soms geven ze dit aan het reisbureau door waar je geboekt hebt. Het kan voorkomen dat deze jou niet tijdig informeert, en je dus geen idee had van de gewijzigde vluchttijden. Dit is niet jouw fout, en de rechter heeft bepaald dat de luchtvaartmaatschappij hier verantwoordelijk voor blijft. Is jouw vluchtschema gewijzigd en is je dat niet op tijd verteld? Dan kun je meteen je recht op vergoeding checken.

Recht op vergoeding bij schemawijziging vlucht

Is je vlucht binnen twee weken voor vertrek gewijzigd en kom je eerder of later aan dan oorspronkelijk gepland? Dan heb je mogelijk recht op een vergoeding. Ben je zelfs helemaal niet geïnformeerd en is je vlucht al weg? Dan heb je naast een vergoeding ook recht op een vervangende vlucht.

Check uw vlucht
Vorig nieuwsitem
Sneeuwstorm in Chicago leidt tot vertragingen en annuleringen
Volgende nieuwsitem
Small Planet Airlines officieel failliet verklaard
Subscribe
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments

Geschreven door

Debbie is al jaren betrokken bij EUclaim. Ze weet alles van online marketing én van de rechten van vliegtuigpassagiers. Zij zorgt voor de juiste informatie op EUclaim.nl.

Meer over Debbie
Vragen? Chat of bel
Waren er problemen met uw vlucht? Check uw vergoeding