Lissabon-Airport-TAP-Portugal
31 juli 2023

TAP Air Portugal betaalt de meeste vergoedingen

Compensatie voor 871 passagiers

Twee keer per maand betalen wij compensatie uit aan gedupeerde passagiers. Vandaag krijgen maar liefst 871 passagiers waar ze recht op hebben!

Hier zit een groep tussen van 175 passagiers van TAP Air Portugal.

TAP uit Portugal

TAP Air Portugal is de nationale luchtvaartmaatschappij van Portugal met als basis Lissabon. Het is een van de oudste luchtvaartmaatschappijen ter wereld, opgericht in 1945.

Voor veel Nederlanders vliegt TAP via Lissabon de ideale route naar de betoverende bestemmingen van de Azores en Madeira, maar ook naar Zuid-Amerika. TAP biedt tickets aan met aantrekkelijke verbindingen en korte transfers, maar dit brengt het risico met zich mee dat reizigers hun aansluiting kunnen missen door een relatief korte tussenstop.

Daarnaast bevindt de luchthaven zich praktisch in de stad en dicht bij zee. De kans dat de luchtverkeersleiding moet ingrijpen vanwege bijvoorbeeld het weer is hierdoor groter dan bij veel andere vliegvelden.

De hele wereld over

De Portugese airline vliegt naar meer dan 100 bestemmingen in Europa, Afrika, Noord- en Zuid-Amerika en Azië. Met zoveel bestemmingen en dagelijkse vluchten, kan er altijd wat mis gaan.

Vandaag krijgen dus 175 passagiers van TAP compensatie uitbetaald. Als een vlucht vertraagd of geannuleerd wordt, of als je de toegang wordt geweigerd, dan heb je recht op compensatie tot maximaal 600 euro.

  • van 15 passagiers waren de vluchten geannuleerd
  • 12 passagiers waren meer dan drie uur vertraagd op een enkele vlucht
  • 1 passagier werd de toegang geweigerd
  • 106 passagiers mistten hun aansluiting
  • 40 passagiers werden door TAP omgeboekt na annulering
  • 1 passagier werd te laat op de hoogte gesteld door TAP over een vluchtwijziging

Vandaag krijgen al deze passagiers, en nog een heleboel anderen, geld gestort waar wij voor gestreden hebben bij de airlines.

EUclaim komt op voor rechten passagiers

Maar liefst 871 gedupeerde passagiers hebben dankzij onze inspanningen deze week financiële compensatie gekregen.

Vlieg jij binnenkort naar het buitenland? Vul dan hieronder alvast je gegevens in. Kijk hieronder en laat ons weten met welke vlucht je gaat. Mocht je vlucht vertraagd of geannuleerd worden, én je hebt recht op compensatie, dan nemen wij zo snel mogelijk contact met je op.

Geschreven door

Jerrymie Marcus kwam door een vertraging van 4 uur in aanraking met EUclaim. Via EUclaim kreeg de marketeer 600 euro compensatie. Bekend van VPRO, NOS, Emerce en AD.

Meer over Jerrymie
Subscribe
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments
Vragen? Chat of bel
Waren er problemen met uw vlucht? Check uw vergoeding