Sterke groei voor Schiphol in 2016

Op Amsterdam Airport Schiphol branden de kerstlichtjes nog nét wat feller dan in de rest van Nederland. Het grote Amsterdamse vliegveld heeft in de eerste elf maanden van 2016 al meer passagiers mogen verwelkomen dan in heel 2015.

kerstverlichting op schiphol plaza
©: Airteamimages.com

De teller staat nu al op 58,9 miljoen passagiers tussen januari en eind november. Dat is ruim negen procent meer dan in dezelfde periode vorig jaar. Als deze groei zich doorzet in de decembermaand komt Schiphol in 2016 uit op een recordaantal van 63,5 miljoen passagiers.

Concurrentiepositie

De grootste groei in november beleefde Schiphol met het aantal Europese vluchten. Die stegen met 5,9 procent. Het aantal intercontinentale vluchten steeg met 3,7 procent. Wederom steeg Schiphol meer in passagiersaantallen dan concurrerende Europese vliegvelden. Parijs Charles de Gaulle blijft Schiphol nog nét voor maar Frankfurt blijft achter. London Heathrow blijft verreweg de grootste luchthaven van Europa dit jaar.

Check uw vlucht
Vorig nieuwsitem
British Airways dreigt met staking rond feestdagen
Volgende nieuwsitem
Onstuimig weer verwacht tijdens kerstdagen
Subscribe
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments

Geschreven door

Debbie is al jaren betrokken bij EUclaim. Ze weet alles van online marketing én van de rechten van vliegtuigpassagiers. Zij zorgt voor de juiste informatie op EUclaim.nl.

Meer over Debbie
Vragen? Chat of bel
Waren er problemen met uw vlucht? Check uw vergoeding