Stakingen Lufthansa Group uit zich in geannuleerde vluchten

Vandaag en morgen worden passagiers van de Duitse vliegtuigmaatschappijen Lufthansa en Eurowings de dupe van een flinke staking. Vandaag legt het cabinepersoneel van Eurowings, een budgetdochter van de Lufthansa Group, het werk neer in Hamburg en Düsseldorf. Deze ochtend werden er al veel vluchten geannuleerd van en naar deze Duitse vliegvelden.

lufthansa vliegtuig op de landingsbaan

De impact van de stakingen lijkt woensdag nog groter te worden. Dan staken de piloten van Lufthansa. Deze staking zal een impact hebben op de reisplannen van veel passagiers. Zowel kort- als langeafstandsvluchten van de Duitse maatschappij worden getroffen.

Geschil over salaris piloot

Omdat de salarissen van de piloten ruim vijf jaar niet zijn gestegen, eist de pilotenvakbond een loonsverhoging van 3,66 procent. Lufthansa wil niet verdergaan dan 2,5 procent. Gisteren werd als gevolg van het mislukken van de onderhandelingen een staking aangekondigd.

De acties hebben geen invloed op de langeafstandsvluchten van Eurowings en vluchten van Germanwings. Nederlandse passagiers die problemen ondervinden door de stakingen hebben recht op een vergoeding tot €600.

Vorig nieuwsitem
Eerste commerciële vlucht op biobrandstof uitgevoerd
Volgende nieuwsitem
De langste vertraging van 2016
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments
Vragen? Chat of bel