Stakingen bij Spaans cabinepersoneel Ryanair

Sinds zondag 1 september is de staking van cabinepersoneel in Ryanair een feit. Op de eerste stakingsdag werden er vier vluchten van en naar Nederland geannuleerd. Passagiers die de dupe worden van de Spaanse Ryanair staking hebben recht op een vergoeding voor het tijdsverlies.

ryanair vliegtuig op vliegveld

Spaanse Ryanair piloten en cabinemedewerkers staken in september

Gedurende de hele maand september zijn er veel dagen waarop er door Spaans cabinepersoneel en piloten gestaakt wordt. Cabinepersoneel heeft aangegeven te gaan staken op 1, 2, 6, 8, 13, 15, 20, 22, 27 en 29 september. De piloten staken op 19, 20, 22, 27 en 29 september. Op de eerste stakingsdag, zondag 1 september, werden vier vluchten tussen Spanje en Nederland geannuleerd. Gedupeerde passagiers hebben recht op een vergoeding voor het tijdsverlies. Een staking van het eigen personeel is géén buitengewone omstandigheid.

Je rechten bij een Ryanair staking

Wanneer je vlucht geannuleerd wordt door een staking van Ryanair heb je naast het recht op vergoeding nog een paar andere rechten. Zo heb je recht op verzorging vanaf twee uur vertraging, zoals eten en drinken. Ook heb je recht op accommodatie totdat er een vervangende vlucht voor je is, wanneer je in het buitenland zit. Bij EUclaim kun je in combinatie met je claim voor vertraging of annulering, ook een claim indienen voor je extra gemaakte kosten. Zo halen we al jouw ‘schade’ in een keer terug van de luchtvaartmaatschappij.

Check uw vlucht
Vorig nieuwsitem
Staking van grondpersoneel KLM vanochtend
Volgende nieuwsitem
Minder passagiers hebben recht op vergoeding deze zomer
Subscribe
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments

Geschreven door

Debbie is al jaren betrokken bij EUclaim. Ze weet alles van online marketing én van de rechten van vliegtuigpassagiers. Zij zorgt voor de juiste informatie op EUclaim.nl.

Meer over Debbie
Vragen? Chat of bel
Waren er problemen met uw vlucht? Check uw vergoeding