Staking van piloten dreigt bij SAS aankomend weekend

Een grote staking van piloten dreigt komend weekend bij Scandinavian Airlines (SAS). Ruim 1500 piloten willen van vrijdag tot en met zondag het werk neerleggen als er geen oplossing komt voor het loonconflict.

sas vliegtuig op de landingsbaan

Passagiers gewaarschuwd voor geannuleerde vluchten door SAS-staking

Passagiers die dit weekend, 26 tot en met 29 april, met SAS zouden vliegen hebben al de mogelijkheid gekregen hun vlucht om te boeken naar een andere datum. De staking gaat een grote impact hebben op de vluchten van de Scandinavische luchtvaartmaatschappij. In Nederland vliegt SAS van en naar Amsterdam Schiphol Airport en biedt vluchten aan naar Kopenhagen, Oslo en Stockholm. Voor Belgische passagiers zal de mogelijke staking effect hebben op vluchten vanaf Brussels Airport naar Denemarken, Zweden en Noorwegen.

Recht op vergoeding bij staking piloten Scandinavian Airlines

Wanneer je vlucht door SAS geannuleerd wordt vanwege de pilotenstaking, heb je mogelijk recht op een vergoeding tot €600 per persoon. Een staking van piloten is geen buitengewone omstandigheid. Naast de vergoeding heb je als passagier ook recht op verzorging en een vervangende vlucht volgens Verordening 261/2004.

Check uw vlucht
Vorig nieuwsitem
Grote staking dreigt bij Franse piloten van 6 tot en met 11 mei
Volgende nieuwsitem
Passagiers recht op een vergoeding bij staking SAS piloten
Subscribe
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments
Vragen? Chat of bel
Waren er problemen met uw vlucht? Check uw vergoeding