Staking van grondpersoneel Spaanse luchthavens

De vakbonden USO Sector Aéreo en UGT hebben een staking aangekondigd. Het grondpersoneel van Spaanse luchthavens gaat het werk neerleggen van 21 tot en met 24 april 2019.

Trap op lege luchthaven

Geannuleerde en vertraagde vluchten door staking

De aangekondige staking van het grondpersoneel van Spaanse luchthavens kan grote gevolgen hebben voor het vliegverkeer van en naar Spanje. Vluchten worden of geannuleerd of gaan een lange vertraging oplopen. Hoe groot deze gevolgen gaan zijn is nog onduidelijk. De vakbonden USO Sector Aéreo en UGT hebben nog niet specifiek laten weten hoe de staking eruit gaat zien en welke Spaanse luchthavens betrokken zijn bij de staking. De staking heeft gevolgen voor de Spaanse luchtvaartmaatschappijen, maar ook voor onder andere Transavia, KLM, easyJet en Ryanair.

Minimale personeelsbezetting van 38% tijdens staking

De staking van het grondpersoneel valt precies in de Nederlanse meivakantie. Hiermee worden veel passagiers gedupeerd die op vakantie gaan naar Spanje in de periode 21 tot en met 24 april. De Spaanse overheid heeft zich met de staking bemoeid en aangegeven dat er een personeelsbezetting moet zijn tussen de 38% en 100%. Hiermee probeert de overheid ervoor te zorgen dat niet al het vliegverkeer getroffen wordt.

Passagiers geen recht op een vergoeding

Passagiers die geraakt worden door de staking van 21 tot en met 24 april op de Spaanse luchthavens hebben geen recht op een vergoeding voor het tijdsverlies. Verordening 261/2004 ziet een staking van derden als een buitengewone omstandigheid. De luchtvaartmaatschappijen kunnen geen invloed uitoefenen op het grondpersoneel van de Spaanse luchthavens.

Check uw vlucht
Vorig nieuwsitem
Brandstoftekorten in Portugal leiden tot vertraagde vluchten
Volgende nieuwsitem
Grote staking dreigt bij Franse piloten van 6 tot en met 11 mei
Subscribe
Laat het mij weten wanneer er
2 Commentaren
Nieuwste
Oudste most voted
Inline Feedbacks
View all comments
Jan Callaert
5 jaren geleden

Beste, mijn echtgenote had een vlucht gepland op 24/04 bij Brussels airlines, nu hebben we (om professionele redenen) niet het risico durven afwachten en is ze 23/04 vandaag met een andere vlucht vertrokken. Is er een mogelijkheid om onze vlucht van morgen terugbetaald te krijgen? Bij Brussels Airlines weten ze van niets?

EUclaim
5 jaren geleden
Reply to  Jan Callaert

Hoi Jan, De staking van het Spaanse grondpersoneel is niet doorgegaan. Ze hebben de staking last-minute afgelast. We raden dan ook altijd aan om pas een nieuwe vlucht te boeken wanneer je vlucht ook daadwerkelijk geannuleerd is. Helaas heeft uw vrouw nu geen recht op compensatie voor het vliegticket. ~Jasmijn

Vragen? Chat of bel
Waren er problemen met uw vlucht? Check uw vergoeding