Staking van grondpersoneel KLM vanochtend

Passagiers die deze ochtend met KLM vliegen kunnen te maken krijgen met geannuleerde vluchten en vertragingen. Het grondpersoneel van KLM staakt tussen 08.00 en 10.00 vanochtend voor een betere cao.

klm vliegtuig geparkeerd op schiphol

Update: Ook staking KLM grondpersoneel op woensdag 4 september

Op 3 september maakte vakbond FNV bekend dat er ook op woensdag 4 september gestaakt wordt door het grondpersoneel van KLM. Passagiers lopen opnieuw het risico gedupeerd te worden door geannuleerde- en langvertraagde vluchten. Gedupeerde passagiers hebben mogelijk recht op een vergoeding tot €600 per persoon.

Gedupeerde KLM-passagiers hebben recht op vergoeding

KLM heeft 56 Europese vluchten geannuleerd vanwege de staking van het grondpersoneel. Passagiers zouden zijn omgeboekt naar andere vluchten. Mocht je als passagier meer dan twee uur later op je Europese bestemming aankomen, heb je recht op een vergoeding. Het grondpersoneel is direct in dienst van KLM en daardoor heeft KLM dus de verantwoordelijkheid voor de staking. Heb je geen vervangende vlucht aangeboden gekregen? Dan moet je het geld van de ticketprijs terugkrijgen.

Conflict over cao reden staking grondpersoneel KLM

Het grondpersoneel van KLM staakt vanwege een conflict met de luchtvaartmaatschappij over een nieuwe cao. De vakbond FNV wil een loonsverhoging van vier procent, minder flexibele werkroosters en meer vaste contracten voor het personeel. KLM gaat hier niet in mee waardoor de onderhandelingen muurvast zitten. Het grondpersoneel legt nu twee uur het werk neer op Schiphol uit protest.

Check uw vlucht
Vorig nieuwsitem
Ryanair piloten staken in september op vluchten van en naar Spanje
Volgende nieuwsitem
Stakingen bij Spaans cabinepersoneel Ryanair
Subscribe
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments
Vragen? Chat of bel
Waren er problemen met uw vlucht? Check uw vergoeding