Staking van cabinepersoneel bij EVA Air verlengd

Bij aankondiging van de staking van het cabinepersoneel bij luchtvaartmaatschappij EVA Air werden de vluchten tot 30 juni geannuleerd. De staking is nu verlengd en de maatschappij annuleert nu vluchten tot 10 juli.

Trap op lege luchthaven

Vluchten EVA Air van en naar Schiphol geannuleerd

Door de staking van het personeel heeft EVA Air vluchten moeten annuleren. In het totaal zijn er 10 vluchten van en naar Nederland geannuleerd. Het gaat om vluchten tussen Schiphol en Bangkok. Het personeel van de luchtvaartmaatschappij staakt omdat ze hogere dagvergoedingen willen en betere arbeidsvoorwaarden. Wanneer er geen overeenstemming wordt bereikt zullen meer vluchten geannuleerd worden.

Vlucht geannuleerd door staking? Hier heb je recht op

In Verordening 261/2004 staat dat alleen passagiers recht hebben op een vergoeding die vertrekken vanuit de EU of van buiten de EU naar de EU met een Europese luchtvaartmaatschappij. EVA Air is geen Europese maatschappij en daarom vallen alleen de vluchten vanaf Amsterdam Schiphol Airport naar Bangkok onder Verordening 261/2004. Is jouw vlucht BR 76 van EVA Air geannuleerd door de staking van het cabinepersoneel? Dan heb je recht op een vergoeding van €600 per persoon.

Check uw vlucht
Vorig nieuwsitem
Drones ontregelen vliegverkeer Singapore Changi Airport
Volgende nieuwsitem
Twee vliegtuigen botsen op elkaar bij gate op Amsterdam Schiphol Airport
Subscribe
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments
Vragen? Chat of bel
Waren er problemen met uw vlucht? Check uw vergoeding