Staking Ryanair cabinepersoneel Eindhoven Airport

Cabinepersoneel van de Ierse budgetmaatschappij Ryanair gaat vandaag staken op vluchten van en naar Eindhoven Airport. De om en nabij 40 leden van het cabinepersoneel staken uit protest tegen het sluiten van de basis op Eindhoven.

Sluiting basis Eindhoven reden voor nieuwe staking

Ryanair maakte enkele weken geleden bekend dat op 6 november de basis op Eindhoven Airport gesloten zou worden. Het gevolg is dat Nederlands cabinepersoneel en Nederlandse piloten hun baan verliezen als zij niet verhuizen naar een andere basis in een ander land. Daarnaast houdt de Ierse budgetmaatschappij zich niet aan het Nederlandse (arbeids)recht, wat al maanden de gemoederen hoog doet oplopen en tot verschillende stakingen heeft geleid van het vliegend Ryanair personeel in Nederland, en de rest van Europa.

Vlucht geannuleerd door staking cabinepersoneel Ryanair

Vooralsnog ziet het ernaar uit dat niet vele vluchten hinder ondervinden van de staking. Mocht je vlucht toch geannuleerde ryanair vluchten worden, heb je recht op een vergoeding voor het tijdsverlies. Een staking van het eigen personeel van de luchtvaartmaatschappij is geen buitengewone omstandigheid. Naast een vergoeding volgens Verordening 261/2004 heb je ook recht op teruggave van de ticketprijs of een vervangende vlucht naar je bestemming.
Check uw vlucht
Vorig nieuwsitem
Nieuwe zomerroutes Schiphol 2019 bekend
Volgende nieuwsitem
Spontane staking Aviapartner dupeert passagiers op Brussel Zaventem Airport
Subscribe
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments
Vragen? Chat of bel