Piloten vakbond BALPA staken vanwege onvrede over loon

Meer dan 145.000 passagiers zullen de dupe worden van de British Airways staking de komende twee dagen. De staking is al enige tijd geleden aangekondigd door de vakbond BALPA vanwege vastgelopen onderhandelingen over de verdeling van de winst en salarisverhoging. Bijna alle passagiers zijn meer dan twee weken voor de stakingsdata ingelicht over de staking en hebben alternatieve vluchten aangeboden gekregen of hun geld teruggekregen. De piloten eisen een salarisverhoging en een verdeling van de winst in aandelen. Overleg met de directie heeft nog niet tot een overeenkomst bereikt. Een tweede staking staat gepland voor 27 september.

Recht op vergoeding bij staking piloten British Airways

Wanneer de piloten staken, heb je als passagier mogelijk recht op een vergoeding als je vlucht geannuleerd is. Een voorwaarde hiervoor is dat je vlucht minder dan twee weken voor vertrek wordt geannuleerd. British Airways heeft bijna alle passagiers meer dan twee weken voor vertrek geïnformeerd over de staking, en daarbij veel vluchten geannuleerd. Passagiers hebben dus helaas geen recht op een vergoeding voor het tijdsverlies. British Airways moet de gedupeerde passagiers wel een vervangende vlucht aanbieden of de ticketprijs terugstorten.

Geschreven door

Debbie is al jaren betrokken bij EUclaim. Ze weet alles van online marketing én van de rechten van vliegtuigpassagiers. Zij zorgt voor de juiste informatie op EUclaim.nl.

Meer over Debbie
Subscribe
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments
Vragen? Chat of bel
Waren er problemen met uw vlucht? Check uw vergoeding