Luchthaven vertraging
19 juni 2023

Vliegveldpersoneel Italië staakt

Wat betekent dit voor jouw vlucht?

Op 20 juni staakt het grondpersoneel op Italiaanse vliegvelden. Verwacht wordt dat de staking maximaal vier uur duurt, maar de exacte tijden zijn nog niet bekendgemaakt.

Mogelijke vertragingen en annuleringen

Deze staking zal impact hebben op vluchten van en naar Italië, wat mogelijk voor vertragingen en verstoringen kan zorgen.

Wat we wel weten over de staking, is dat deze in de middag zal plaatsvinden, en het gevolg is van arbeidsonrust onder het grondpersoneel.

Deze situatie valt buiten de controle van de luchtvaartmaatschappijen. Passagiers die door deze staking getroffen worden, hebben hoogstwaarschijnlijk al bericht ontvangen van hun airline over eventuele vluchtwijzigingen.

Overmacht voor luchtvaartmaatschappij

In 2004 is Verordening 261 in het leven geroepen. Hiermee worden de rechten van passagiers beschermd, zo staat er dat reizigers recht kunnen hebben op compensatie bij annuleringen en vertragingen.

In de Verordening staat ook dat stakingen van het grondpersoneel gezien worden als buitengewone omstandigheid, ofwel overmacht voor de luchtvaartmaatschappij. Dit betekent dat passagiers geen compensatie kunnen claimen als een vertraging of annulering het directe gevolg is van deze staking. 

Vlieg je morgen naar Italië, of vanuit Italië? Dan is het goed mogelijk dat je vlucht beinvloed wordt door de staking. Mocht je hier vragen over hebben, of nog geen bericht hebben ontvangen, neem dan contact op met de luchtvaartmaatschappij voor meer informatie.

Daarnaast kunnen reizigers mogelijk aanspraak maken op alternatieve regelingen die door de luchtvaartmaatschappijen worden aangeboden, zoals omboekingen naar andere vluchten of terugbetalingen. Hiervoor kan je het beste contact opnemen met je airline.

Deel je vluchtgegevens

Vlieg je op 20 juni van of naar Italie en is je vlucht vertraagd of zelfs geannuleerd? Als dit het directe gevolg is van de staking, dan heb je geen recht op compensatie.

Maar wijzigt de airline jouw vlucht, terwijl dit niet had gehoeven? Dan heb je recht op compensatie. Dit kan oplopen tot 600 euro per persoon. Deel hieronder je vluchtgegevens, dan houden wij je op de hoogte als je recht hebt op compensatie.

Vlieg jij morgen van of naar Italië? Laat het ons weten in de comments!

Geschreven door

Jerrymie Marcus kwam door een vertraging van 4 uur in aanraking met EUclaim. Via EUclaim kreeg de marketeer 600 euro compensatie. Bekend van VPRO, NOS, Emerce en AD.

Meer over Jerrymie
Subscribe
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments
Vragen? Chat of bel
Waren er problemen met uw vlucht? Check uw vergoeding