Staking Franse luchtverkeersleiding resulteert in 800 vluchtannuleringen

Door een staking van de Franse luchtverkeersleiders zijn tot vrijdagochtend rond de 800 vluchten geannuleerd van en naar Frankrijk. Meer dan 100.000 passagiers zijn de dupe van de stakingen. Vooral Ierse budgetmaatschappij Ryanair heeft veel vluchten geannuleerd uit voorzorg.

pilotenstaking Ryanair

Wederom staking Franse luchtverkeersleiders

De Franse luchtverkeersleiders voeren sinds gisteravond een nationale actie in het kader van de arbeidswet van president Macron, waar ze het niet mee eens zijn. Belangenorganisatie Airlines for Europe (A4E) pleiten al jaren voor een inperking van de acties aan de zijde van de luchtverkeersleiders, die elk jaar voor veel vluchtproblemen zorgen in, met name, Zuid-Europa. De stakingen zorgen jaarlijks voor ruim 1,4 miljard euro aan schade.

Luchtvaartmaatschappijen moeten vluchtschema’s aanpassen

De Franse luchtvaartautoriteit heeft met oog op de staking luchtvaartmaatschappijen gevraagd hun vluchtschema’s in te krimpen met dertig procent. In totaal zijn zo’n 800 vluchten van en naar Frankrijk geannuleerd. Vooral Air France was genoodzaakt een kwart van haar vluchten vanaf Paris Charles de Gaulle te annuleren.

Ook vertragingen voor overvliegend verkeer Frankrijk

De Franse staking is niet alleen vervelend voor het bestemmingsverkeer van- en naar Frankrijk, ook overvliegend verkeer heeft er last van en kan op vertragingen rekenen. Zuid-Europese landen worden hiermee het hardst getroffen. De staking van de Franse luchtverkeersleiding is een buitengewone omstandigheid. Passagiers hebben geen recht op een vergoeding maar wel op verzorging tijdens de vertraging. Als er sprake is van een geannuleerde vlucht kunnen passagiers ook de ticketprijs terugkrijgen of aanspraak maken op een vervangende vlucht.

Check uw vlucht
Vorig nieuwsitem
Franse luchtverkeersleiding dreigt met staking volgende week
Volgende nieuwsitem
Vijf nieuwe zomerbestemmingen voor passagiers vanaf Schiphol
Subscribe
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments
Vragen? Chat of bel
Waren er problemen met uw vlucht? Check uw vergoeding