Staking Franse luchtverkeersleiding dupeert 140 duizend Europeanen

 Veel Europese vliegtuigpassagiers hebben gisteren hinder ondervonden van de staking van de Franse luchtverkeersleiding. 140.100 passagiers hadden te maken met een langdurige vertraging of geannuleerde vlucht.

ryanair vliegtuig op vliegveld

In de ochtend al veel vertraging boven Frankrijk

De problemen begonnen al vroeg. De luchtverkeersleiding van alle vijf de departementen deden mee aan de staking. Vanuit Eindhoven werden veel vluchten richting het zuiden geannuleerd. 43 vluchten van of naar Nederland werden geannuleerd of liepen meer dan drie uur vertraging. Door heel Europa waren dit 934 vluchten. Naar verwachten zal dit niet de laatste Franse ATC-staking zijn van deze zomer.

Rechten bij staking door luchtverkeersleiding

Als je vlucht vertraagd of geannuleerd is vanwege een ATC-staking heb je helaas geen recht op een vergoeding volgens Verordening 261/2004. Je hebt wel recht op verzorging vanaf twee uur vertrekvertraging in de vorm van eten, drinken en zo nodig een overnachtingsplek. Is je vlucht geannuleerd? Dan heb je recht op een vervangende vlucht of teruggave van de ticketprijs.

Check uw vlucht
Vorig nieuwsitem
Aankomende dinsdag staakt mogelijk gehele Franse luchtverkeersleiding
Volgende nieuwsitem
Aankomend weekend staking luchtverkeersleiding Marseille
Subscribe
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments

Geschreven door

Debbie is al jaren betrokken bij EUclaim. Ze weet alles van online marketing én van de rechten van vliegtuigpassagiers. Zij zorgt voor de juiste informatie op EUclaim.nl.

Meer over Debbie
Vragen? Chat of bel
Waren er problemen met uw vlucht? Check uw vergoeding