Staking Berlijn Tegel en Schönefeld weer verlengd

Het is alweer de derde dag dat vliegen op Berlijnse luchthavens Tegel en Schönefeld vrijwel onmogelijk is. Veel vluchten zijn geannuleerd vanwege een staking van het grondpersoneel, zij leggen sinds vrijdag het werk neer.

berlin tegel vliegveld savonds
©: CNN

Ruim 2000 medewerkers zijn vrijdag door de vakbond opgeroepen tot een staking vanwege een, in hun ogen, te laag loon. De vakbond wil dat het loon met 1 euro per uur wordt verhoogd, iets waar de werkgevers het niet mee eens zijn. Vooral de maatschappijen Lufthansa, Airberlin, easyJet en Ryanair worden getroffen door de stakingen. Vrijdag waren er al 23 vluchten tussen Nederland en de twee Duitse vliegvelden geannuleerd. Gisteren kwamen daar nog eens 20 vluchten bij.  

Staking van grondpersoneel is een buitengewone omstandigheid

Een staking van het grondpersoneel op de Duitse luchthavens valt onder een buitengewone omstandigheid. De vliegtuigmaatschappijen hebben geen invloed op de staking. Passagiers hebben dus geen recht op een vergoeding voor het tijdsverlies. Wel hebben passagiers recht op een vervangende vlucht of teruggave van de ticketprijs wanneer zij afzien van het reizen. Gedurende de vertragingstijd hebben passagiers ook recht op verzorging zoals eten, drinken en zo nodig een hotelovernachting.

Check uw vlucht
Vorig nieuwsitem
Einde voor route Rotterdam – London City door CityJet
Volgende nieuwsitem
Luchthavenpersoneel staakt vrijdag in Helsinki
Subscribe
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments
Vragen? Chat of bel
Waren er problemen met uw vlucht? Check uw vergoeding