Small Planet Airlines officieel failliet verklaard

De Litouwse chartermaatschappij Small Planet Airlines is definitief failliet verklaard. Passagiers zullen helaas rekening moeten houden met onbetaalde vergoedingen voor de lange vertragingen van afgelopen zomer.

vliegtuig small planet airlines op landingsbaan
©: Reismedia

Ambitieuze plannen leiden tot ondergang Small Planet Airlines

Small Planet Airlines had ambitieuze groeiplannen en werd, sinds haar oprichting in 2008, al snel als chartermaatschappij ingezet in Duitsland, Polen, Cambodja en ook Nederland. Small Planet Airlines vloog in Nederland voor touroperators als Thomas Cook en Neckermann naar populaire vakantiebestemmingen. Toen Air Berlin failliet ging vorig jaar probeerde Small Planet vluchten over te nemen, maar de chartermaatschappij uit Litouwen had haar planning niet goed op orde waardoor de vluchtoperatie misging. 41 vluchten van en naar Nederland liepen urenlange vertragingen en 55 vluchten werden geannuleerd door personeels- en vliegtuigtekorten dit jaar.

Vertragingsclaims, uitstel van betaling en faillissement

Door de vele claims die ingediend werden bij Small Planet Airlines en andere financiële problemen waar de luchtvaartmaatschappij mee te maken kreeg, moest de Duitse tak van Small Planet Airlines uitstel van betaling aanvragen bij de rechtbank. Tot december kreeg de chartermaatschappij de tijd om orde op zaken te stellen. Dit is niet gelukt, Small Planet Airlines is officieel failliet verklaard.

Wat betekent het faillissement van Small Planet Airlines voor je claim bij EUclaim?

Heb je een claim lopen bij EUclaim voor een vertraging of annulering van Small Planet Airlines? Dan is de kans helaas erg groot dat je deze vergoeding niet meer ontvangt. Bij een faillissement zijn er veel schuldeisers en moet de curator bepalen wie er nog geld kan krijgen van de failliete onderneming. Bekijk de video hieronder voor meer informatie.

Check uw vlucht
Vorig nieuwsitem
TUI-passagiers missen Curaçao vluchten door nieuw vluchtschema TUI fly
Volgende nieuwsitem
Groningen Airport verliest twee van drie dagelijkse lijndiensten
Subscribe
Laat het mij weten wanneer er
6 Commentaren
Nieuwste
Oudste most voted
Inline Feedbacks
View all comments
Deb
5 jaren geleden

Hoelang heeft een curator de tijd om alles af te handelen?

Beheerder
Marketing
5 jaren geleden
Reply to  Deb

Hoi Deb,

Bedankt voor je vraag! Er is geen wettelijke termijn voor het afwikkelen van een faillissement. Het afwikkelen kan tussen de zes tot 36 maanden duren. Dit is afhankelijk van de klant. Mocht je verder nog vragen hebben, dan hoor ik het graag!

~Anouk

Permentier
5 jaren geleden

Wie is de curator van small planet airlines.
Hebt u daar enige gegevens van

EUclaim
5 jaren geleden
Reply to  Permentier

Hoi!

Je kunt je aanmelden bij de curator via : claim_handling@smallplanet.aero

Om je aan te melden moet je de volgende gegevens doorgeven.

– Voornaam
– Achternaam
– Geboortedatum
– Adres
– Vluchtnummer
– Vluchtdatum
– Vereiste claimbedrag per persoon

Mocht je nog vragen hebben dan kun je altijd even contact met ons opnemen. ~Jasmijn

Petra
5 jaren geleden
Reply to  EUclaim

Hallo, heeft het nut om al je gegevens bij de curator van smallplanets te leggen. In jullie filmpje word gezegd dat je nu ze falliet zijn niet meer betaald krijgt.

EUclaim
5 jaren geleden
Reply to  Petra

Hoi Petra,

Wij melden onze juridische claims aan bij de curator. Mocht er nog een kans zijn dat onze passagiers betaald worden dan willen we dit uiteraard veiligstellen. Heb je geen claim bij ons lopen? Dan raad ik je zeker aan je te melden bij de curator. Voor de contactgegevens wil ik je vragen even contact op te nemen met onze customercare afdeling via http://www.euclaim.nl/contact. ~Jasmijn

Vragen? Chat of bel
Waren er problemen met uw vlucht? Check uw vergoeding