Small Planet Airlines officieel failliet verklaard

De Litouwse chartermaatschappij Small Planet Airlines is definitief failliet verklaard. Passagiers zullen helaas rekening moeten houden met onbetaalde vergoedingen voor de lange vertragingen van afgelopen zomer.

vliegtuig small planet airlines op landingsbaan
©: Reismedia

Ambitieuze plannen leiden tot ondergang Small Planet Airlines

Small Planet Airlines had ambitieuze groeiplannen en werd, sinds haar oprichting in 2008, al snel als chartermaatschappij ingezet in Duitsland, Polen, Cambodja en ook Nederland. Small Planet Airlines vloog in Nederland voor touroperators als Thomas Cook en Neckermann naar populaire vakantiebestemmingen. Toen Air Berlin failliet ging vorig jaar probeerde Small Planet vluchten over te nemen, maar de chartermaatschappij uit Litouwen had haar planning niet goed op orde waardoor de vluchtoperatie misging. 41 vluchten van en naar Nederland liepen urenlange vertragingen en 55 vluchten werden geannuleerd door personeels- en vliegtuigtekorten dit jaar.

Vertragingsclaims, uitstel van betaling en faillissement

Door de vele claims die ingediend werden bij Small Planet Airlines en andere financiële problemen waar de luchtvaartmaatschappij mee te maken kreeg, moest de Duitse tak van Small Planet Airlines uitstel van betaling aanvragen bij de rechtbank. Tot december kreeg de chartermaatschappij de tijd om orde op zaken te stellen. Dit is niet gelukt, Small Planet Airlines is officieel failliet verklaard.

Wat betekent het faillissement van Small Planet Airlines voor je claim bij EUclaim?

Heb je een claim lopen bij EUclaim voor een vertraging of annulering van Small Planet Airlines? Dan is de kans helaas erg groot dat je deze vergoeding niet meer ontvangt. Bij een faillissement zijn er veel schuldeisers en moet de curator bepalen wie er nog geld kan krijgen van de failliete onderneming. Bekijk de video hieronder voor meer informatie.

Vorig nieuwsitem
TUI-passagiers missen Curaçao vluchten door nieuw vluchtschema TUI fly
Volgende nieuwsitem
Groningen Airport verliest twee van drie dagelijkse lijndiensten

Geef een reactie

Vragen? Chat of bel