Small Planet Airlines Germany vraagt uitstel van betaling aan

De Duitse tak van Small Planet Airlines heeft bij de rechtbank in Berlijn uitstel van betaling aangevraagd en gekregen. Vluchten van de Litouwse vliegtuigmaatschappij worden vooralsnog gewoon uitgevoerd.

vliegtuig small planet airlines op landingsbaan
©: Reismedia

Reorganisatie bij Small Planet door te ambitieuze groeiplannen

Het van oorsprong Litouwse Small Planet Airlines bestaat uit divisies in Polen, Litouwen, Cambodja en, sinds 2015, Duitsland. De chartermaatschappij voert in Duitsland vooral vakantievluchten uit binnen Europa. Door het faillissement van Air Berlin in 2017 heeft Small Planet financiële risico ’s genomen om te groeien op de Duitse markt. Deze risico’s zijn op een fiasco uitgelopen voor de lowcost maatschappij. Een reorganisatie moet daar nu verandering in brengen.

Vertragingen Small Planet Airlines in Nederland

Begin dit jaar werd Small Planet Airlines in Nederland geteisterd door veel lange vluchtvertragingen. Inmiddels zijn deze problemen grotendeels opgelost.

Uitstel van betaling verleend door Duitse rechtbank 

Om de financiële problemen op te lossen heeft de Duitse tak van Small Planet Airlines nu uitstel van betaling gekregen van de Duitse rechter. Benadrukt wordt dat de vluchten voor het komende winterseizoen gewoon doorgaan. Small Planet voert in Nederland vluchten uit voor onder andere Thomas Cook en Neckermann. Ook voor deze vluchten worden vooralsnog geen problemen verwacht.

Check uw vlucht
Vorig nieuwsitem
Passagiers recht op vergoeding bij staking Duitse Ryanair personeel
Volgende nieuwsitem
Storm op Schiphol resulteert in vluchtannuleringen
Subscribe
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments
Vragen? Chat of bel