Slechte hygiëne bij Europese budgetmaatschappijen

Uit onderzoek van de Britse consumentenorganisatie Which blijkt dat Ryanair, Wizz Air en Vueling de smerigste cabines hebben in de luchtvaartindustrie. Air New Zealand, Singapore Airlines en Emirates hebben juist de schoonste vliegtuigcabines.

passagiers in vliegtuig cabine

Verschillende scores bij luchtvaartmaatschappijen op gebied van hygiëne

Consumentenorganisatie Which gaf de afgelopen tijd 8000 passagiers de opdracht de hygiëne van het interieur van passagiersvliegtuigen te onderzoeken. De beoordeling was over het algemeen niet slecht. 81 procent van de 8000 passagiers waren tevreden over de hygiëne aan boord. Toch zijn er sterke verschillen tussen de luchtvaartmaatschappijen onderling.

Ryanair scoort het slechtst op het gebied van hygiëne

De Ierse budgetmaatschappij Ryanair komt het slechtst uit het onderzoek. Maar liefst een kwart van de passagiers noemde de hygiëne aan boord ronduit ‘slecht’. Minder dan de helft van de passagiers beoordeelde de hygiëne als ‘goed’ of ‘uitstekend’. Bij Wizz Air en Vueling beoordeelde 10 procent van de deelnemers de hygiëne ‘slecht’.

Luchtvaartmaatschappijen die goed scoren op het gebied van hygiëne aan boord

De best scorende luchtvaartmaatschappijen op het gebied van hygiëne zijn Cathay Pacific, Swiss, Emirates, Qatar Airways, Singapore Airlines en Air New Zealand. Bij easyJet was twee derde van de passagiers tevreden en bij British Airways driekwart. Nederlandse en Belgische luchtvaartmaatschappijen zijn niet onderzocht.

Risico op ziekte door vliegen

Vliegtuigcabines zijn een broeiplaats voor bacteriën, sommige bacillen kunnen zes uur tot een week overleven op een stoelzak of hoofdsteun in het vliegtuig. Omdat je in een vliegtuig in een afgesloten ruimte zit is de kans op een verkoudheid of griepje een stuk groter. Ga je vliegen en heb je geen zin om ziek te worden? Hygiënische doekjes en desinfecterende hand gel kunnen dit voorkomen.

Check uw vlucht
Vorig nieuwsitem
Vals alarm over kaping Air Europa vlucht op Schiphol
Volgende nieuwsitem
Boeing 737 MAX moet in januari weer vliegen
Subscribe
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments
Vragen? Chat of bel
Waren er problemen met uw vlucht? Check uw vergoeding