• 97% slagingskans

  • In 3 minuten geregeld

  • No cure no pay

  • Kosteloze juridische procedure

  • Beoordeeld met 4,5 uit 5 sterren

SGR garantie op vouchers tot eind maart 2021

Op donderdag 7 januari 2021 heeft SGR-directeur Erik Jan Reuver de laatste ontwikkelingen omtrent corona-vouchers gedeeld in een interview met Travelpro. Want hoe zit het nu precies met de voucherbank en de wettelijke termijnen van de vouchers?

hand met twee munten erin

Wettelijke termijnen voor reizen in 2021

Erik Jan Reuver meldt aan Travelpro dat de termijn waarin de corona-vouchers met SGR garantie uitgegeven mogen worden aan zijn einde komt. De regels voor het uitgeven zijn:

  • Bij vakanties die zijn geboekt voor of in 2020 en nog geannuleerd worden voor 31 maart 2021 mogen reisbureaus nog vouchers geven;
  • Bij vakanties die zijn geboekt voor of in 2020 en na 31 maart 2021 worden geannuleerd mogen reisorganisaties geen vouchers meer uitgeven. De wettelijke termijn van terugbetaling is dan weer van toepassing;
  • Bij vakanties zie in 2021 zijn geboekt mogen bij annulering niet voorzien worden van een voucher.

Actuele status van de voucherbank

Op maandag 7 december 2020 is bekendgemaakt dat de reisbranche steun, in de vorm van een ‘voucherfonds’ krijgt. Zo kunnen gedupeerde reizigers met een corona-voucher de waarde van hun voucher in geld laten uitkeren door reisorganisaties. Voor het voucherfonds ontving SGR een toezegging voor 400 miljoen aan financiering. De leningsovereenkomst moet eerst goedkeuring krijgen van de EU en daarnaast zijn er momenteel onderhandelingen gaande over bepaalde voorwaarden.

Liever geld terug dan een corona-voucher?

Heb je een corona-voucher ontvangen voor je geannuleerde vakantie of vlucht? EUclaim staat voor je klaar als je liever een terugbetaling van de reiskosten hebt. Je kunt je voucher bij ons laten beheren en checken op rechtmatigheid. Wij nemen daarna al het werk voor je uit handen en zorgen ervoor dat jij je geld terugkrijgt wanneer de voucher verloopt. Heb je andere vragen omtrent je passagiersrechten? Neem dan contact met ons op.

Check uw vlucht
Vorig nieuwsitem
Drukste vliegroute van en naar Nederland is Schiphol - Parijs
Volgende nieuwsitem
Dagelijks reizen 35.000 passagiers van en naar Schiphol
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments