Wettelijke termijnen voor reizen in 2021

Erik Jan Reuver meldt aan Travelpro dat de termijn waarin de corona-vouchers met SGR garantie uitgegeven mogen worden aan zijn einde komt. De regels voor het uitgeven zijn:

Actuele status van de voucherbank

Op maandag 7 december 2020 is bekendgemaakt dat de reisbranche steun, in de vorm van een ‘voucherfonds’ krijgt. Zo kunnen gedupeerde reizigers met een corona-voucher de waarde van hun voucher in geld laten uitkeren door reisorganisaties. Voor het voucherfonds ontving SGR een toezegging voor 400 miljoen aan financiering. De leningsovereenkomst moet eerst goedkeuring krijgen van de EU en daarnaast zijn er momenteel onderhandelingen gaande over bepaalde voorwaarden.

Meer lezen?

  • 2020-12-09

    Reisbranche krijgt steun door voucherfonds

    Op maandag 7 december 2020 is bekendgemaakt dat de reisbranche steun, in de vorm van een ‘voucherfonds’ krijgt. Het kabinet zal de reisbranche steunen door mogelijk honderden miljoenen euro’s aan leningen. Zo kunnen gedupeerde reizigers met een corona-voucher de waarde van hun voucher in geld laten uitkeren door reisorganisaties.

  • 2020-04-29

    Minister wil Europese garantstelling voor vliegvouchers

    Minister Cora van Nieuwenhuizen wil een Europese garantstelling voor vliegvouchers die luchtvaartmaatschappijen momenteel uitgeven ter compensatie van een geannuleerde vlucht door het coronavirus. Dit is ter bescherming van passagiers en luchtvaartmaatschappijen.

  • 2020-05-27

    EUclaim biedt hulp bij corona-voucher voor geannuleerde vlucht

    Voor duizenden gedupeerde passagiers zat er de afgelopen tijd niks anders op dan de corona-voucher voor de geannuleerde vlucht te accepteren. Maar zijn de vouchers wel rechtmatig? EUclaim biedt een nieuwe dienst waarmee we passagiers helpen in deze onduidelijke situatie.

  • 2020-03-27

    Economische Zaken en ACM staan achter de Corona-voucher

    Het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat én Autoriteit Consument & Markt staan achter het initiatief van ANVR en SGR om in deze bijzondere tijd te werken met de Corona-voucher. Een creatieve oplossing waar zowel de reisorganisaties als reizigers mee worden geholpen. Als het weer veilig is om op vakantie te gaan, kan de reiziger met deze voucher alsnog de gewenste vakantie boeken en heeft het op dit moment geen financiële consequenties voor de reisorganisaties.

0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments