Ryanair staking in Portugal tussen 21 en 25 augustus

De Portugese vakbond SNPVAC gaat staken tussen 21 en 25 augustus bij budgetmaatschappij Ryanair. Dit gaat effect hebben op de vluchten van Ryanair die uitgevoerd worden door Portugees personeel, de vluchten van en naar Portugal.

ryanair vliegtuig geparkeerd op vliegveld

Update: Staking bij Ryanair in Engeland en Spanje

Recentelijk is bekendgemaakt dat de Britse piloten van Ryanair de aankomende maanden een aantal keer het werk neerlegt. Hiervoor staan vijf stakingsdagen ingepland in augustus en september. Daarnaast is bevestigd dat het Spaanse cabinepersoneel in september staakt.

Vakbond roept op tot staking vanwege ontevredenheid

Ryanair heeft vorig jaar een cao ondertekend om een einde te maken aan de reeks van stakingen in het Europese vliegverkeer. Maar veel is er niet verbeterd. Zo is het personeel niet verzekerd tegen ongevallen en houdt de Ierse budgetmaatschappij zich niet aan de afspraken over het vakantiegeld en verlofdagen.

Opnieuw stakingen bij Ryanair Portugal

De aangekondigde staking gaat voor problemen zorgen op vluchten van en naar Portugal. Ook Belgische en vooral Nederlandse passagiers kunnen hinder ondervinden van de staking. In Nederland is geen personeel van Ryanair meer werkzaam en daardoor is de kans aanzienlijk dat de vluchten door Portugees personeel uitgevoerd zouden worden. Vorig jaar staakten de Portugese piloten ook al uit onvrede over het loon en de toepassing van het Ierse in plaats van het Portugese arbeidsrecht.

Vorig nieuwsitem
Hof van Justitie oordeelt in Blue Air arrest: Passagier kan ook misgelopen loon claimen
Volgende nieuwsitem
Opnieuw brandstofstoring Schiphol afgelopen weekend

2
Geef een reactie

1 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
Alex

Is er hierover nog nieuws?

Vragen? Chat of bel