Update: Staking bij Ryanair in Engeland en Spanje

Recentelijk is bekendgemaakt dat de Britse piloten van Ryanair de aankomende maanden een aantal keer het werk neerlegt. Hiervoor staan vijf stakingsdagen ingepland in augustus en september. Daarnaast is bevestigd dat het Spaanse cabinepersoneel in september staakt.

Vakbond roept op tot staking vanwege ontevredenheid

Ryanair heeft vorig jaar een cao ondertekend om een einde te maken aan de reeks van stakingen in het Europese vliegverkeer. Maar veel is er niet verbeterd. Zo is het personeel niet verzekerd tegen ongevallen en houdt de Ierse budgetmaatschappij zich niet aan de afspraken over het vakantiegeld en verlofdagen.

Opnieuw stakingen bij Ryanair Portugal

De aangekondigde staking gaat voor problemen zorgen op vluchten van en naar Portugal. Ook Belgische en vooral Nederlandse passagiers kunnen hinder ondervinden van de staking. In Nederland is geen personeel van Ryanair meer werkzaam en daardoor is de kans aanzienlijk dat de vluchten door Portugees personeel uitgevoerd zouden worden. Vorig jaar staakten de Portugese piloten ook al uit onvrede over het loon en de toepassing van het Ierse in plaats van het Portugese arbeidsrecht.

2 Reacties
Nieuwste
Oudste most voted
Inline Feedbacks
View all comments
Alex
3 jaren geleden

Is er hierover nog nieuws?

EUclaim
3 jaren geleden
Reply to  Alex

Helaas is er nog niks bekendgemaakt over de geplande staking van morgen! We houden het in de gaten en zullen zodra er nieuws is dit met iedereen delen. ~Jasmijn

Vragen? Chat of bel