Ryanair schrapt een vijfde van de capaciteit in september en oktober

De budgetmaatschappij Ryanair schrapt in september en oktober bijna een vijfde van de capaciteit. Reden hiervoor is dat het aantal boekingen flink achterblijft en Ryanair zich daarom genoodzaakt voelt vluchten te annuleren.

uitzicht op vleugel van Ryanair toestel

Vluchtcapaciteit is verminderd vanwege coronavirus

Europa’s grootste luchtvaartmaatschappij heeft afgelopen maandag 17 augustus aangekondigd dat de vluchtcapaciteit met twintig procent wordt verminderd vanwege het achterblijven van het aantal boekingen. Vooral de laatste tien dagen hebben passagiers het laten afweten. Dit komt doordat het aantal coronabesmettingen in diverse Europese landen weer oploopt wat zorgt voor onzekerheid bij reizigers.

Vluchtannuleringen voor landen met toenemend aantal coronabesmettingen

Ryanair heeft bevestigd dat het vooral gaat om routes van en naar Spanje, Frankrijk en Zweden. Dit zijn landen waar het toenemende aantal coronabesmettingen heeft geleid tot reisrestricties. Daarnaast vliegt de luchtvaartmaatschappij minder op Ierland waar Ryanair een unieke Green List hanteert. Deze lijst leg veertien dagen quarantaine op aan bezoekers uit de meeste Europese landen, zoals Duitsland en het Verenigd Koninkrijk.

Getroffen passagiers tijdig geinformeerd

“Passagiers die in september zouden vliegen maar wiens vlucht hierdoor wordt geraakt, hebben een e-mailbericht ontvangen met informatie over hun opties,” aldus Ryanair. Soortgelijke communicatie zal ook aan een klein aantal gedupeerde passagiers die in oktober zouden vliegen worden gestuurd.

Rechten bij geannuleerde vlucht door Ryanair vanwege bedrijfseconomische redenen

Als de luchtvaartmaatschappij jouw vlucht annuleert, heb je volgens Verordening 261/2004 recht op de teruggave van je ticketkosten of een vervangende vlucht. In sommige gevallen kom je daarnaast ook nog in aanmerking voor een vergoeding bij een geannuleerde vlucht. Dit is afhankelijk van het moment waarop je door Ryanair bent geïnformeerd. Ben je meer dan twee weken voor vertrek geïnformeerd, dan heb je bijvoorbeeld geen recht op een vergoeding.

Check uw vlucht
Vorig nieuwsitem
Oranje reisadvies en quarantaine voor diverse bestemmingen vanwege corona
Volgende nieuwsitem
Oranje reisadvies voor Spanje en gebieden van Frankrijk
Subscribe
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments
Vragen? Chat of bel