Vrouw op luchthaven - EUclaim

Ryanair piloten staken in september op vluchten van en naar Spanje

Jij hebt recht op compensatie

De piloten van Ryanair hebben een staking aangekondigd voor 19, 20, 22, 27 en 29 september in Spanje. Passagiers die binnen twee weken voor vertrek vernemen dat hun vlucht geannuleerd is, hebben recht op een vergoeding.

Spaanse pilotenbond SEPLA roept op tot vijfdaagse september staking

De acties van de Spaanse Ryanair piloten gaan effect hebben op vluchten van en naar Spanje en vallen nagenoeg samen met de acties van de Britse Ryanair piloten. Eerder werd de Ierse Ryanair piloten verboden om te gaan staken door de Ierse rechter. Er is veel onrust en onvrede onder het personeel van Ryanair. Volgens personeel houdt de Ierse prijsvechter zich niet aan de afspraken die vorig jaar zijn gemaakt naar aanleiding van de stakingsgolf in Europa.

Recht op vergoeding bij annulering door staking Ryanair

Wanneer je vlucht binnen twee weken voor vertrek wordt geannuleerd door de staking van Ryanair, heb je mogelijk recht op een vergoeding. Ryanair moet daarnaast een vervangende vlucht regelen of het ticketbedrag terugstorten. Heb je extra kosten gemaakt vanwege de annulering dan kun je deze ook terugvragen via EUclaim in combinatie met je claim voor de geannuleerde vlucht. Op dit moment zijn er nog geen annuleringen bij EUclaim bekend.

Geschreven door

Debbie is al jaren betrokken bij EUclaim. Ze weet alles van online marketing én van de rechten van vliegtuigpassagiers. Zij zorgt voor de juiste informatie op EUclaim.nl.

Meer over Debbie
Subscribe
Laat het mij weten wanneer er
2 Commentaren
Nieuwste
Oudste most voted
Inline Feedbacks
View all comments
Wim
4 jaren geleden

Uw bericht is hoopvol maar helaas zijn wij vorig jaar geconfronteerd met een geannuleerde vlucht door ryanair op vliegveld eindhoven. Dit hoorde we pas 2 uur voor vertrek bij het inchecken !
Na zelf een andere vlucht te hebben geregeld en enkele duizenden euro’s extra kosten verder hebben we euclaim ingeschakeld.
Tot op heden ( 13 maanden verder ) nog geen enkele compensatie gezien.
De praktijk is dus blijkbaar weerbarstiger dan jullie bericht doet suggereren.
Ik ben nog steeds hoopvol op een tegemoetkoming maar het is geen appeltje-eitje zoals in jullie berichtgeving staat !

EUclaim
4 jaren geleden
Reply to  Wim

Het is inderdaad niet altijd makkelijk om van Ryanair vergoeding te krijgen, We starten geregeld juridische procedures om de vergoeding af te dwingen. Deze zijn in bijna alle gevallen ook succesvol, maar kosten inderdaad veel tijd. In het artikel staat ook niet dat het makkelijk is, maar vaak horen wij dat de passagier zelf machteloos staat tegenover Ryanair. Wij helpen daarom graag om via onze juristen Ryanair aan te pakken via de juridische weg en onze passagiers alsnog de vergoeding uit te keren. Mocht je meer willen weten over de status van je claim, kun je altijd even contact met ons opnemen :). ~Jasmijn

Vragen? Chat of bel
Waren er problemen met uw vlucht? Check uw vergoeding