• 97% slagingskans

  • In 3 minuten geregeld

  • No cure no pay

  • Kosteloze juridische procedure

  • Beoordeeld met 4,5 uit 5 sterren

Ryanair piloten gaan staken in zomervakantie

Piloten van de Ierse budgetmaatschappij Ryanair gaan deze zomer waarschijnlijk staken. Gisteren stemde een grote meerderheid van de Ierse piloten voor acties in het drukke zomerseizoen.

ryanair vliegtuig in de lucht aan het opstijgen

Piloten van Ryanair stemmen voor werkonderbrekingen

Ryanair piloten zijn het niet eens met de manier waarop Ryanair haar piloten over de Europese bases verdeeld. Daarnaast geven de vakbonden aan dat Ryanair ze niet serieus neemt en te langzaam veranderingen doorvoert op het gebied van salaris en arbeidsomstandigheden. Het is nog niet precies duidelijk wanneer de staking plaats gaat vinden maar Ierse bronnen spreken over donderdag 12 juli als mogelijke stakingsdag. Naast de Ierse piloten stemmen ook de Duitse piloten binnenkort over mogelijke acties voortvloeiend uit een dispuut over salaris en arbeidsvoorwaarden.

Ryanair erkent na 32 jaar vakbonden

Eind 2017 erkende Ryanair voor het eerst het bestaan van zijn vakbonden. Hiermee wist Ryanair ternauwernood een staking van Ierse piloten te voorkomen. Wel hebben vorig jaar enkele Duitse en Portugese piloten gestaakt uit onvrede over de arbeidssituatie.

Recht op vergoeding bij staking piloten Ryanair

Wanneer de piloten staken en je vlucht wordt hierdoor geannuleerd of meer dan drie uur vertraagd, heb je recht op een vergoeding. Bij een geannuleerde vlucht heb je daarnaast recht op een vervangende vlucht of teruggave van de ticketprijs. Vanaf twee uur vertraging heb je als passagier ook recht op verzorging zoals eten, drinken en wanneer het nodig is een hotelovernachting.

Check uw vlucht
Vorig nieuwsitem
ATC Marseille annuleert staking en passagiers hebben recht op vergoeding
Volgende nieuwsitem
Eerste halfjaar 93% meer geannuleerde vluchten in Nederland
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments