Luchthaven vertraging
1 mei 2023

Ryanair schrapt vluchten door staking Frankrijk

Geen recht op compensatie of vergoeding

Meer dan 200 vluchten van Ryanair zijn zondag 30 april en maandag 1 mei geannuleerd. In een Twitterbericht zegt directeur Michael O’Leary dat deze vluchten geannuleerd zijn omdat er niet over Frankrijk heen gevlogen mag worden vanwege stakingen.

In Frankrijk staakt onder andere de luchtverkeersleiding. Hierdoor heeft de Franse overheid aan Ryanair gevraagd of zij vluchten willen schrappen die het Franse luchtruim doorkruizen.

Geen vergoeding of compensatie

Een staking van het vliegveldpersoneel, zoals in dit geval de luchtverkeersleiding, wordt gezien als overmacht voor de luchtvaartmaatschappijen. Ryanair kan hier dus niets aan doen en kan ook niet aansprakelijk gesteld worden.

Dit betekent dat passagiers geen recht hebben op een vergoeding van de airline, ook niet als de vlucht vertraagd of zelfs geannuleerd is.

Roerige tijden

Er heerst veel onrust in de luchtvaartsector. Honderden Nederlandse reizigers hebben last van het tekort aan vliegtuigen bij Transavia, waardoor meerdere vluchten zijn geannuleerd. En daar komen minimaal zes Ryanair-vluchten vanaf Eindhoven Airport bovenop. De luchtvaartmaatschappij vliegt niet tussen Eindhoven en Reus, Marseille en Ibiza.

De reden waarom de Franse luchtverkeersleiding staakt, is vanwege de invoering van een hogere pensioenleeftijd. Hopelijk wordt er snel een akkoord bereikt, anders kunnen de stakingen grote gevolgen hebben voor de zomerplannen van veel reizigers.

Deel vluchtgegevens

Ga jij binnenkort vliegen? Laat hieronder je vluchtgegevens achter. Mocht er iets aan de hand zijn met je vlucht en je hierdoor recht hebben op een vergoeding, dan ontvang je van ons zo snel mogelijk bericht.

Geschreven door

Jerrymie Marcus kwam door een vertraging van 4 uur in aanraking met EUclaim. Via EUclaim kreeg de marketeer 600 euro compensatie. Bekend van VPRO, NOS, Emerce en AD.

Meer over Jerrymie
Subscribe
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments
Vragen? Chat of bel
Waren er problemen met uw vlucht? Check uw vergoeding