Ryanair dreigt met sluiting basissen op Shannon en Cork Airport

Ryanair heeft gedreigd met de sluiting van twee basissen in Ierland als piloten geen grote salarisverlaging accepteren. 120 piloten die werkzaam zijn op de basissen Shannon en Cork lopen nu het risico hun baan te verliezen vanwege de corona crisis.

Ryanair vliegtuig op de runway

Laatste update Ryanair



  • Update 8 juli 2020 – 14.15 uur

    Loonreductie Ryanair

    Brits cabinepersoneel is akkoord

    Het Britse cabinepersoneel van Ryanair is akkoord gegaan met een salarisverlaging van tot wel tien procent. Met dit akkoord kan banenverlies op Britse Ryanair basissen worden vermeden. De tijdelijke salarisreductie is afhankelijk van hoeveel medewerkers verdienen.

Ryanair eist salarisverlaging vanwege corona crisis

De Ierse budgetmaatschappij Ryanair wil dat de piloten 20 procent loon inleveren vanwege de grote verliezen die het bedrijf maakt door de corona crisis. Meer dan 90 procent van de vluchten van de budgetmaatschappij zijn geannuleerd vanwege de reisbeperkingen.

Ryanair probeert inmenging van vakbonden in te perken

Ryanair heeft bekend gemaakt dat het in totaal 3000 personeelsleden wil ontslaan en de kosten voor personeelseenheden wil beperken. Via een interne memo bij Ryanair maakte het management duidelijk geen inmenging van vakbonden te willen. Ze vragen de piloten het salarisvoorstel te accepteren. De verlaging zou binnen vier jaar geleidelijk worden teruggedraaid. Verder moeten de piloten akkoord gaan met onbetaald verlof, het delen van werk en verbeteringen op het gebied van productiviteit. Verder geeft Ryanair aan dat als niet genoeg medewerkers het voorstel accepteren, de sluiting van de basissen op Cork en Shannon onvermijdelijk is. De Ierse luchtvaartmaatschappij wil op deze manier druk uitoefenen op haar medewerkers.

Vakbonden ontevreden met voorstel Ryanair

De vakbonden die lucht hebben gekregen van de plannen uitten hun onvrede. Volgens de vakbond Forsa is het voorstel onacceptabel en brengt het de contracten van piloten in gevaar. Door het uitgeven van 0-uren contracten is er geen garantie dat baanverlies voorkomen wordt.



  • TIP: Vlucht geannuleerd door Ryanair? Check je rechten!

    Is je vlucht geannuleerd door Ryanair? Check dan snel je recht op vergoeding!


    Check je rechten

Check uw vlucht
Vorig nieuwsitem
Luchtvaartautoriteit FAA geeft groen licht voor testvluchten verbeterde Boeing 737 MAX
Volgende nieuwsitem
Massaontslag door coronacrisis in de luchtvaart
Subscribe
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments
Vragen? Chat of bel
Waren er problemen met uw vlucht? Check uw vergoeding