Ruim 40.000 passagiers de dupe van Belgische luchtverkeersstaking

Ruim 40.000 passagiers zijn vandaag en gisteren de dupe geworden van een staking van de Belgische luchtverkeersleiding Skeyes. Ruim 235 vluchten waren meer dan een uur vertraagd.

luchtverkeerstoren

Staking luchtverkeersleiders leidt tot annuleringen en vertragingen

38 vluchten van en naar België werden op 20 en 21 maart 2019 geannuleerd vanwege de staking bij Skeyes. Waar er op deze twee dagen normaal gesproken een kleine 1400 vluchten van en naar België gepland staan, liepen 235 daarvan een vertraging van meer dan een uur op. 17 procent van de vluchten vertrok dus ruim een uur later dan gepland. Brussels Airlines had het meeste last van de staking op Brussel Zaventem Airport. 11 vluchten waren meer dan drie uur vertraagd door de staking.

Je rechten als passagier bij een staking van de luchtverkeersleiding

Wanneer de luchtverkeersleiding van België of een ander land staakt, heb je als passagier helaas geen recht op een vergoeding voor het tijdsverlies. Een staking van de ATC (Air Traffic Control) wordt gezien als een buitengewone omstandigheid. De luchtvaartmaatschappij heeft geen invloed op de staking. Wordt je vlucht door de staking geannuleerd? Dan moet je wel een nieuwe vlucht aangeboden krijgen van de luchtvaartmaatschappij, of je moet je geld terugkrijgen.

Check uw vlucht
Vorig nieuwsitem
Schiphol bereidt zich voor op Brexit
Volgende nieuwsitem
Sterke wind hindert vliegverkeer Amsterdam Schiphol Airport
Subscribe
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments
Vragen? Chat of bel
Waren er problemen met uw vlucht? Check uw vergoeding