Rotterdam The Hague Airport beleeft topjaar

Het gaat erg goed met de luchthaven Rotterdam The Hague Airport. Het Rotterdamse vliegveld heeft nu al meer passagiers mogen verwelkomen ten opzichte van heel 2017. Al bijna 1,8 miljoen passagiers reisden tot en met oktober van of naar Rotterdam Airport.

rotterdam airport vertrekhal met parkeerplaats

Meer passagiers regionale en buitenlandse vliegvelden

Waar in 2017 1.774.000 passagiers gebruik maakten van Rotterdam Airport is dat aantal tot en met oktober dit jaar al bereikt. De groei van regionale vliegvelden zet in 2018 goed door. Dit komt mede door de hoge luchthavenbelastingen op Schiphol en capaciteitsbeperkingen. Er wordt dan ook hard gewerkt aan het uitbreiden van de terminal, die nu vrij klein is. Ook Eindhoven Airport voert dit jaar weer fors meer vluchten uit. Verder is te merken dat steeds meer passagiers kiezen voor vertrek vanaf een vliegveld vlak over de grens, zoals Düsseldorf, Keulen en Osnabrück. Vluchten vanaf Duitsland zijn vaak een stuk goedkoper.

Meer luchtvaartmaatschappijen kiezen voor regionale vliegveld Rotterdam

Naar verwachting wordt het volgend jaar nog drukker op Rotterdam Airport. Pegasus Airlines gaat vluchten van en naar Istanbul uitvoeren en Transavia gaat extra vliegtuigen op de luchthaven neerzetten.

Flink aantal meer langdurige vertragingen Rotterdam Airport

Rotterdam Airport heeft niet alleen meer passagiers mogen verwelkomen dit jaar, ook het aantal vertragingen is flink toegenomen! Vorig jaar waren er in het hele jaar 148 vluchten geannuleerd of meer dan drie uur vertraagd. Tot en met oktober dit jaar zijn dit al 223 vluchten. Dit is voornamelijk te wijten aan de Transavia staking van 19 februari en het slechte weer in het Verenigd Koninkrijk eind februari en begin maart. Dit had op veel vluchten van en naar Nederland effect.

Check uw vlucht
Vorig nieuwsitem
Small Planet Airlines per direct gestopt met vliegen
Volgende nieuwsitem
70 miljoen passagiers voor Amsterdam Schiphol Airport in 2018
Subscribe
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments
Vragen? Chat of bel
Waren er problemen met uw vlucht? Check uw vergoeding