Reizigers met vertraging krijgen zelden compensatie

Ernstig vertraagde vliegtuigpassagiers krijgen vaak maar met moeite compensatie. Is de toezichthouder wel streng genoeg voor luchtvaartbedrijven? Er komt een rechtszaak. De Volkskrant schreef er een artikel over.

vliegtuig in de blauwe lucht

De toezichthouder voor de luchtvaart treedt veel te weinig op tegen vliegtuigmaatschappijen die weigeren ernstig vertraagde passagiers financieel te compenseren. Dat vindt het claimbureau ReisRecht dat de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) morgen voor de Haarlemse bestuursrechter daagt. ReisRecht vindt dat de ILT veel te lankmoedig is voor de luchtvaartmaatschappijen

Volgens het claimbureau zijn gedupeerde passagiers vaak gedwongen naar de kantonrechter te stappen om compensatie te eisen, terwijl de ILT een luchtvaartmaatschappij veel meer onder druk kan zetten door bijvoorbeeld te dreigen met boetes. Jurist Marinus Hoorntje van ReisRecht legt morgen een zaak voor aan de bestuursrechter van een passagier die ernstige vertraging opliep op een vlucht van de Portugese luchtvaartmaatschappij TAP naar Brazilië en van de ILT het advies kreeg de kantonrechter om een oordeel te vragen.

Lees het hele artikel op de Volkskrant.nl

Check uw vlucht
Vorig nieuwsitem
Claim-regen bij vliegmaatschappijen door stakingen
Volgende nieuwsitem
Vlucht vertraagd? Zo krijg je het snelst je geld terug
Subscribe
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments

Geschreven door

Debbie is al jaren betrokken bij EUclaim. Ze weet alles van online marketing én van de rechten van vliegtuigpassagiers. Zij zorgt voor de juiste informatie op EUclaim.nl.

Meer over Debbie
Vragen? Chat of bel
Waren er problemen met uw vlucht? Check uw vergoeding