Reisrestricties verantwoordelijk voor daling Europese vluchten

De aangescherpte maatregelen in Nederland zorgen voor een daling in het aantal vluchten, vooral luchtvaartmaatschappij KLM is hard getroffen. Zo is het aantal KLM-vluchten voor de tweede week op rij met dubbele cijfers afgenomen. Ook in andere Europese landen neemt het aantal vluchten van overige luchtvaartmaatschappijen af.

KLM vliegtuig stijgt op vanaf Schiphol Amsterdam

KLM-vluchten in januari met ruim een derde gedaald

Het aantal dagelijkse vluchten van KLM nam gemiddeld in de tweede week van januari met 23,3% af. Deze daling zetten afgelopen week door met nogmaals 15,3 procent afname van vluchten, wat in totaal voor een daling van ruim een derde van het aantal vluchten zorgde. De daling bij KLM is meer dan twee keer zo groot als gemiddeld binnen Europa en zal waarschijnlijk doorzetten door het invoeren van de sneltestplicht. Sinds afgelopen weekend heeft de Nederlandse overheid een sneltestplicht voor vrijwel alle passagiers ingevoerd en daarnaast hebben verschillende landen reisrestricties.

Coronatesten voor transferpassagiers op Schiphol
Op 29 december 2020 heeft Nederland ingevoerd dat transferpassagiers zich moeten laten testen, zelfs als ze verder niet buiten de luchthaven komen. Nederland is hierin één van de weinige landen die deze maatregelen handhaaft.

Turkish Airlines is momenteel grootste luchtvaartmaatschappij

In Nederland gaat het momenteel minder met het aantal vluchten, echter kan Turkije profiteren door de grote Turkse binnenlandse markt en gebrek aan testverplichting voor transferpassagiers. Zo is Turkish Airlines momenteel de grootste luchtvaartmaatschappij in Europa en staat ook de Turkse budgetmaatschappij Pegasus er goed voor.

Meer nieuws over corona en vliegen:

 • 2021-01-21

  Aangescherpte maatregelen voor vliegverkeer

  Op 20 januari heeft het kabinet aangekondigd dat er een vliegverbod komt voor Groot-Brittannië, Zuid-Afrika en alle landen in Zuid-Amerika. Naast het vliegverbod worden ook de maatregelen omtrent het test- en quarantainebeleid voor vliegtuigpassagiers aangescherpt.

 • 2021-01-18

  Dagelijks reizen 35.000 passagiers van en naar Schiphol

  Afgelopen vrijdag 15 januari 2021 was Paul Vaneker, Senior Flight Intelligence bij EUclaim, te horen in een radio-uitzending van BNR. In de uitzending kwam EUclaim aan het woord over het aantal passagiers die van en naar Schiphol reizen, ondanks de aangescherpte maatregelen.

 • 2020-12-28

  Negatieve PCR-test verplicht voor alle vliegreizen naar Nederland

  Het is vanaf morgen, dinsdag 29 december 2020, verplicht voor alle vliegtuigpassagiers om een negatieve PCR-testverklaring te hebben als zij vanuit het buitenland naar Nederland afreizen. Deze test mag bij vertrek maximaal drie dagen oud zijn en is geen vervanging van de thuisquarantaine van tien dagen bij terugkomst in Nederland.

Check uw vlucht
Vorig nieuwsitem
Aangescherpte maatregelen voor vliegverkeer
Volgende nieuwsitem
Dalende cijfers in de luchtvaart door corona
Subscribe
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments
Vragen? Chat of bel
Waren er problemen met uw vlucht? Check uw vergoeding