Reisorganisaties geven onterecht corona-voucher met SGR-dekking uit

Reizen die ná 16 maart 2020 zijn geboekt, worden niet gedekt door de SGR (Stichting Garantiefonds Reisgelden). Verschillende reisorganisaties geven onterecht vouchers uit met SGR-dekking terwijl deze niet bestaat. De ANVR, koepel van reisorganisaties, geeft aan dat dit inderdaad niet goed is gecommuniceerd.

gezin op het strand in de zee

Alleen reizen geboekt vóór 16 maart 2020 hebben SGR-dekking

Enkel reizen die ná 16 maart 2020 zijn geboekt worden gedekt door de SGR bij annulering vanwege het coronavirus. De SGR beschermt de reiziger tegen faillissement van de reisorganisatie. De afgelopen tijd is er door de ANVR en reisorganisaties onterecht gecommuniceerd dat reizen die ná 16 maart 2020 zijn geboekt bij annulering SGR-dekking zouden hebben. Dit is niet het geval. Wanneer reizigers in het bezit zijn van een voucher voor een geannuleerde pakketreis door het coronavirus, zijn zij dus niet verzekerd tegen faillissement van de reisorganisatie wanneer de reis ná 16 maart is geboekt.

Wat gebeurt er met de SGR als veel reisorganisaties failliet gaan?

De SGR is een organisatie die de reisgelden van reizigers beschermt tegen faillissement van de reisorganisatie. De SGR heeft zo’n 80 miljoen euro in kas om reizigers te kunnen compenseren. Het kabinet heeft ingestemd met een extra lening van 150 miljoen euro. Staatsecretaris Mona Keijzer gaf onlangs in een brief aan de Tweede kamer aan dat er tot eind 2020 een voucherwaarde van ongeveer 900 miljoen euro wordt uitgegeven. Een bedrag dat dus niet gedekt kan worden door het SGR.

Consumentenbond en EUclaim adviseren: “Accepteer geen corona-voucher”

De ANVR en de SGR gaan kijken hoe ze reizigers toch tegemoet kunnen komen wanneer een reisorganisatie failliet gaat en er vouchers zijn uitgegeven voor geannuleerde pakketreizen. Vanwege de onduidelijkheid en ontbrekende SGR-dekking adviseren zowel de Consumentenbond en EUclaim passagiers en reizigers niet langer een corona-voucher te accepteren. Je kunt beter je geld terugvragen of een uitgestelde reis boeken, als dit mogelijk is. Zo ben je ervan verzekerd dat je niet je geld kwijtraakt.

Check uw vlucht
Vorig nieuwsitem
EUclaim bij MAX vakantieman omtrent Transavia annuleringen vanwege coronavirus
Volgende nieuwsitem
Veel vertragingen op Eindhoven Airport door ziekmelding luchtverkeersleiding
Subscribe
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments
Vragen? Chat of bel
Waren er problemen met uw vlucht? Check uw vergoeding