Reisadvies verandert voor Griekse en Canarische eilanden, Italië en Oostenrijk

Op maandag 26 oktober heeft het ministerie van Buitenlandse Zaken bekendgemaakt dat het  reisadvies voor verschillende landen en regio’s veranderd wordt. De verandering van het reisadvies geldt voor de Griekse en Canarische eilanden, Italië en Oostenrijk.

Uitzicht over het eiland Mykonos

Italië en Oostenrijk hebben oranje reisadvies

Door een toename van het aantal coronabesmettingen in Italië en Spanje is het reisadvies naar code oranje gewijzigd. Dit betekent dat niet-noodzakelijke reizen worden afgeraden en reizigers uit die gebieden bij thuiskomst tien dagen in quarantaine moeten.

Griekse en Canarische eilanden weer toegankelijk voor vakantiegangers

Het reisadvies voor de Griekse en Canarische eilanden is aangepast naar code geel. Dit betekent dat reizigers weer met een gerust hart naar deze vakantie-eilanden kunnen reizen. Zij hoeven niet meer in quarantaine bij terugkeer in Nederland.

Wat zijn je rechten bij een geannuleerde vlucht vanwege corona?

Ervaar je problemen met de reis door code oranje of wil je liever helemaal niet meer op vakantie? Dan is het fijn om te weten dat je als passagier rechten hebt. Zo heb je recht op een teruggave van de reiskosten als je reis vanwege het coronavirus geannuleerd wordt. Omdat het coronavirus een buitengewone omstandigheid is, heb je geen recht op een vergoeding voor het tijdsverlies volgens Verordening 261/2004.

Check uw vlucht
Vorig nieuwsitem
Luchtvaartmaatschappijen wijzigen routes voor het winterseizoen
Volgende nieuwsitem
KLM ontvangt voorlopig geen staatssteun meer
Subscribe
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments

Geschreven door

Marketingmanager Lisanne Verbeek heeft passie voor marketing en campers. Nu vecht ze voor de rechten van passagiers. Bekend van RTL Nieuws, BNR en AD.

Meer over Lisanne
Vragen? Chat of bel
Waren er problemen met uw vlucht? Check uw vergoeding