Luchthaven vertraging

Reisadvies verandert voor Frankrijk, Spanje en meer Europese bestemmingen

23 juni 2021

Op woensdag 23 juni 2021 heeft het ministerie van Buitenlandse Zaken aangekondigd dat het  reisadvies voor verschillende landen en regio’s veranderd wordt. De verandering van het reisadvies geldt onder meer voor Frankrijk, Spanje, België en Lissabon.

tramlijn 28 door nauwe straatjes met gekleurde huizen in lissabon

Verschillende Europese bestemmingen weer toegankelijk voor vakantiegangers

Het ministerie heeft bekendgemaakt dat vanaf morgen, donderdag 24 juni, verschillende Europese bestemmingen van oranje naar geel veranderen. Het gaat om de volgende bestemmingen:

 • Frankrijk
 • België (behalve het Brusselse Gewest)
 • Estland
 • Litouwen
 • Griekenland (behalve Athene)
 • Regio rond Zagreb
 • Slovenië

Code geel betekent dat reizigers weer met een gerust hart naar deze vakantiebestemmingen kunnen reizen. Zij hoeven niet meer in quarantaine bij terugkeer in Nederland.

Lissabon en Spanje hebben oranje reisadvies

Door de oplopende besmettingen met de Indiase variant is het voor de regio Lissabon het reisadvies aangepast naar oranje. Voor de rest van Portugal geldt nog wel een geel reisadvies. Daarnaast blijft Spanje voorlopig nog oranje, want de cijfers zijn nog niet voldoende verbeterd om vakantiereizen toe te staan.

Wat zijn je rechten bij een geannuleerde vlucht vanwege corona?

Ervaar je problemen met de reis door code oranje of wil je liever helemaal niet meer op vakantie? Dan is het fijn om te weten dat je als passagier rechten hebt. Zo heb je recht op een teruggave van de reiskosten als je reis vanwege het coronavirus geannuleerd wordt. Omdat het coronavirus een buitengewone omstandigheid is, heb je geen recht op een vergoeding voor het tijdsverlies volgens Verordening 261/2004.

Meer over vliegen en reisadviezen

 • 2020-10-27

  Reisadvies verandert voor Griekse en Canarische eilanden, Italië en Oostenrijk

  Op maandag 26 oktober heeft het ministerie van Buitenlandse Zaken bekendgemaakt dat het  reisadvies voor verschillende landen en regio’s veranderd wordt. De verandering van het reisadvies geldt voor de Griekse en Canarische eilanden, Italië en Oostenrijk.

 • 2020-08-17

  Oranje reisadvies en quarantaine voor diverse bestemmingen vanwege corona

  Het Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft voor een aantal gebieden opnieuw reisadviezen aangescherpt vanwege het coronavirus. Vanaf 16 augustus geldt code oranje voor onder andere Brussel, Parijs, Madrid, Mallorca en Ibiza.

 • 2020-10-14

  Oranje reisadvies voor Frankrijk, België, Slowakije, Slovenië en Polen

  Gisteren heeft het ministerie van Buitenlandse Zaken bekendgemaakt om het reisadvies voor verschillende landen en regio’s te veranderen naar oranje. Dit betekent dat niet-noodzakelijke reizen worden afgeraden en reizigers uit die gebieden thuis tien dagen in quarantaine moeten.

Geschreven door

Marketingmanager Lisanne Verbeek heeft passie voor marketing en campers. Nu vecht ze voor de rechten van passagiers. Bekend van RTL Nieuws, BNR en AD.

Meer over Lisanne
Subscribe
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments
Vragen? Chat of bel
Waren er problemen met uw vlucht? Check uw vergoeding