Regeringspartijen doen voorstel voor minimumprijs vliegticket van €35

Als het aan de regeringspartijen D66 en ChristenUnie ligt komt er een minimumprijs voor vliegtickets van €35. Met het voorstel willen de regeringspartijen gestunt met vliegtickets na de coronacrisis voorkomen en de druk op het milieu verminderen. Eerder deze maand kondigde Oostenrijk al een minimumprijs van €40 aan voor vliegtickets.

passagiers voor ryanair vliegtuig

Bodemprijs vliegtickets moet milieu ontzien

Met oog op de klimaatdoelstellingen en milieubelasting worden er veel voorstellen gedaan om korte afstandsvluchten minder aantrekkelijk te maken. Vliegen op een kleine afstand heeft grote gevolgen voor het milieu. De regering probeert treinreizen aantrekkelijker te maken en kondigde eerder al een vliegtaks aan op ticketprijzen om vliegen juist minder aantrekkelijk te maken. Het verduurzamen van de luchtvaart is een van de prioriteiten van de regeringspartijen.  • Voucher gekregen voor je geannuleerde vlucht? EUclaim helpt!

    Heb je een voucher gekregen voor je geannuleerde vlucht vanwege het coronavirus? EUclaim staat voor je klaar met advies!


    Meld je voucher aan!

Verwachting stuntprijs vliegtickets na coronacrisis onrealistisch

Toch is het niet ondenkbaar dat er helemaal niet gestunt gaat worden met de prijzen van vliegtickets na de coronacrisis, maar dat deze juist duurder worden. Budgetmaatschappijen uitgezonderd: deze verkeren nu al in een grote prijsoorlog. Luchtvaartonderzoeker Floris de Haan vertelde aan de NOS dat onderzoek uitwijst dat de vraag naar tickets nauwelijks afneemt als de prijs iets hoger wordt. Dit zou voor zowel vakantievluchten binnen Europa gelden als voor passagiers op verre vluchten. De minimumprijs van een ticket kan wel bijdragen aan een gezonder milieu, beter klimaat en prettigere leefomgeving.

Ryanairbaas O’Leary boos om minimumprijs ticket Oostenrijk

De budgetmaatschappijen easyJet en Ryanair doen er alles aan om mensen weer in het vliegtuig te krijgen, tegen elke (lage) prijs. Deze zomer heeft easyJet al een miljoen tickets verkocht voor 30 pond per stuk. Ryanair topman O’Leary reageerde dan ook boos op de maatregel van de Oostenrijkse overheid om de minimumprijs op €40 te zetten. Hij vindt het “een schaamteloze poging om concurrerende budgetmaatschappijen de pas af te snijden”.

Ben jij voorstander van een minimum ticketprijs voor vliegtickets? Waarom wel of niet? Laat het ons weten in een reactie!

Check uw vlucht
Vorig nieuwsitem
Het vliegverkeer van- en naar Nederland start weer op
Volgende nieuwsitem
Luchtvaartautoriteit FAA geeft groen licht voor testvluchten verbeterde Boeing 737 MAX
Subscribe
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments
Vragen? Chat of bel
Waren er problemen met uw vlucht? Check uw vergoeding