Rampzalige zaterdag door storm op Schiphol Airport Amsterdam

141 vluchten werden afgelopen zaterdag op Schiphol geannuleerd door een zware herfststorm die over het land trok. Van de vluchten die wél vertrokken, had één op de vier een vertraging van meer dan een uur.

slecht weer vliegtuig in de wolken
©: Eindhovens dagblad

Westerstorm beperkt vluchtcapaciteit op Schiphol

Een échte herfststorm raasde afgelopen weekend over Nederland. Op vrijdagmiddag begon het al hard te waaien en regenen, op zaterdag werd het nog erger. Doordat de wind uit het westen/zuidwesten kwam konden drie noord-zuid landingsbanen op Schiphol niet of nauwelijks gebruikt worden. Dit zorgde voor 141 geannuleerde vluchten afgelopen zaterdag. Van de vluchten die wel vlogen vertrok één op de vier met minimaal een uur vertraging.

Je rechten voor een geannuleerde vlucht door slecht weer

Wanneer je vlucht geannuleerd is door slecht weer, zoals de storm van afgelopen vrijdag en zaterdag, heb je helaas geen recht op een vergoeding. Slecht weer is een buitengewone omstandigheid. Je hebt wél recht op een vervangende vlucht én verzorging tijdens de vertraging. Heb je extra kosten moeten maken vanwege de storm op Schiphol? Dan kun je deze terugvragen via de luchtvaartmaatschappij of een claim indienen.

Check uw vlucht
Vorig nieuwsitem
Zeven euro vliegtaks op alle vluchten vanaf 2021
Volgende nieuwsitem
Dreiging staking grondpersoneel Eindhoven Airport
Subscribe
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments
Vragen? Chat of bel
Waren er problemen met uw vlucht? Check uw vergoeding