Luchthaven vertraging

Pilotenstaking bij Lufthansa in Duitsland treft ook Nederlandse vluchten

Lufthansa kampt morgen opnieuw met een staking. Ditmaal leggen de piloten het werk een hele dag neer om de eis voor loonsverhoging kracht bij te zetten. Ook vluchten naar Nederland worden geschrapt.

Staking Lufthansa piloten

Waarom gaan de piloten van Lufthansa staken?

De afgelopen weken zijn de pilotenvakbond Vereinigung en Lufthansa in een strijd verwikkeld over het loon van de Piloten. Zij eisen een loonsverhoging van 5,5 procent plus inflatiecorrectie in 2023 en Lufthansa weigert tegemoet te komen. In augustus stemde de piloten al in met een staking. Omdat de vakbonden en Lufthansa geen akkoord hebben bereikt gaat deze staking morgen realiteit worden.

Wanneer staken de piloten van Lufthansa?

Vrijdag 2 september leggen circa 5000 piloten van Lufthansa de hele dag het werk neer. Lufthansa is ziet geen andere mogelijkheid dan zo’n 800 vluchten te cancelen. Naar schatting zijn 130.000 reizigers de dupe.  

Wat kun jij doen?

Ook vluchten van Duitsland naar Nederland worden gecanceld. Boek vooral niet zelf jouw vlucht om en wacht op bericht van Lufthansa. Boek je toch een andere vlucht, maar gaat jouw vlucht alsnog door? Dan ben je jouw geld kwijt.

Wordt jouw vlucht geannuleerd als gevolg van de staking, of loop je hierdoor meer dan drie uur vertraging op? Lufthansa kan aansprakelijk gesteld worden, omdat de staking wordt veroorzaak door eigen personeel. Een positief punt je kunt een claim indienen!

Meer weten of claim indienen?

Wil je meer informatie over wat jouw rechten zijn bij een staking? Lees het op onze https://www.euclaim.nl/vlucht-problemen/staking

Weet jij inmiddels dat jouw vlucht niet doorgaat of lees je dit artikel als je door de staking meer dan drie uur vertraging hebt opgelopen?

Geschreven door

Marketingmanager Lisanne Verbeek heeft passie voor marketing en campers. Nu vecht ze voor de rechten van passagiers. Bekend van RTL Nieuws, BNR en AD.

Meer over Lisanne
Subscribe
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments
Vragen? Chat of bel
Waren er problemen met uw vlucht? Check uw vergoeding