Piloten en KLM bereiken akkoord voor nieuwe cao

In augustus wees de pilotenvakbond VNV het aanbod van KLM nog af, maar nu is er toch een akkoord bereikt tussen beide partijen. Naast de eerdere gemaakte afspraken is nu ook de ingangsdatum om de werkdruk te verlichten vervroegd. Met het akkoord zijn nieuwe stakingen van de KLM piloten van de baan.

KLM vliegtuigen op Schiphol

Onderhandelingen met middelaar

Voor de start van de zomer werd het eerste cao voorstel afgewezen. In dit voorstel vond de vakbond dat er te weinig werd gedaan aan de werkdruk van de piloten. Uiteindelijk is er een bemiddelaar betrokken bij de onderhandelingen en deze is nu positief afgerond. Beide partijen hebben een akkoord bereikt wat betreft de werkdruk en salaris.

Nieuwe stakingen KLM van de baan

Nadat het eerste voorstel werd afgewezen door de vakbond dreigde de KLM piloten met een nieuwe staking. Wanneer de staking door was gegaan had dit grote gevolgen gehad voor passagiers. Met het nieuwe akkoord zijn de dreigingen voor een nieuwe staking voorbij. De vakbond en KLM geven beide aan blij te zijn met het nieuwe akkoord en hopen hiermee zich weer op de toekomst te kunnen richten.

Check uw vlucht
Vorig nieuwsitem
Aangekondigde staking beveiligers Schiphol van de baan
Volgende nieuwsitem
Vliegverkeer Schiphol ontregeld door onweer
Subscribe
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments
Vragen? Chat of bel
Waren er problemen met uw vlucht? Check uw vergoeding