Personeel Air France kondigt staking aan op 22 februari

Gezamenlijke bonden van zowel vliegend als grondpersoneel van Air France kondigt een grote staking aan voor donderdag 22 februari. De bonden eisen een loonsverhoging voor al het personeel.

air france vliegtuig stijgt op

Tweede grote staking in februari

Gisteren kondigde Transavia al een grote staking aan voor eind februari, middenin de voorjaarsvakantie. Met de aankondiging van Air France komt een tweede grote staking dichtbij. Ook deze staking zal voor veel passagiers roet in het eten gooien.

Flinke salariseis personeel Air France

Vakbonden willen een loonsverhoging van gemiddeld zes procent voor haar leden. De piloten zouden zelfs tien procent meer moeten verdienen. Het loonvoorstel dat er nu ligt vanuit Air France wordt niet geaccepteerd.

Vlucht vertraagd of geannuleerd door staking Air France

Mocht je vlucht vertraagd of geannuleerd zijn door de staking van het personeel van Air France, dan heb je recht op een vergoeding tot €600 per persoon. Een staking van het eigen personeel van de luchtvaartmaatschappij valt namelijk niet onder een ‘buitengewone omstandigheid’. Naast recht op een vergoeding heb je ook recht op verzorging in de vorm van eten, drinken en zo nodig een hotelovernachting bij vertragingen vanaf twee uur.

Check uw vlucht
Vorig nieuwsitem
Transavia piloten kondigen staking aan in Krokusvakantie
Volgende nieuwsitem
Transavia piloten staken: Ruim 15.000 passagiers de dupe
Subscribe
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments

Geschreven door

Debbie is al jaren betrokken bij EUclaim. Ze weet alles van online marketing én van de rechten van vliegtuigpassagiers. Zij zorgt voor de juiste informatie op EUclaim.nl.

Meer over Debbie
Vragen? Chat of bel
Waren er problemen met uw vlucht? Check uw vergoeding