Passagiers Small Planet Airlines vast op Tenerife

Vakantiegangers op Tenerife hebben het hele weekend vastgezeten op de luchthaven van Tenerife omdat de luchtvaartmaatschappij Small Planet Airlines (5P/LLX) kampte met een technisch probleem aan het vliegtuig.

uitzicht op landschap met dorpje op tenerife met zonsondergang

Dubbele vertraging door crewuren en kapot vliegtuig

De vakantiegangers die zaterdag naar huis zouden vliegen met chartermaatschappij Small Planet, kregen een dubbele vertraging te verwerken. Op zondag werd er een vervangend vliegtuig naar Tenerife gestuurd om de passagiers op te halen, maar ook dit verliep niet zoals gepland. De crew had bij aankomst op Tenerife haar maximaal aantal uren gewerkt en moest verplicht rusten. Als gevolg konden de passagiers pas vanmorgen naar huis vliegen waardoor ze twee dagen later aankomen dan oorspronkelijk de bedoeling was. Extra vervelend omdat de krokusvakantie inmiddels ten einde is.

Technisch mankement geen buitengewone omstandigheid

De gedupeerde passagiers hebben recht op een vergoeding van €400 voor de langdurige vertraging. Een technisch probleem van het toestel valt niet onder een buitengewone omstandigheid. Ook hebben de passagiers recht op verzorging tijdens de vertraging in de vorm van eten, drinken en een hotelovernachting.

Veel vertragingen Small Planet afgelopen weekend

De passagiers op Tenerife hadden wel met de langste maar zeker niet met de enige vertraging van Small Planet Airlines te maken afgelopen weekend. Ook passagiers van deze vluchten hebben recht op een vergoeding.

Datum

Vluchtnummer

Van

Naar

2 maart

LLX5057

Amsterdam

Al Hoceima

3 maart

LLX5061

Amsterdam

Tenerife – Lanzarote

3 maart

LLX5062

Tenerife – Lanzarote

Amsterdam

4 maart

LLX5075

Amsterdam

Fuerteventura – Lanzarote – Las Palmas

4 maart

LLX5076

Fuerteventura – Lanzarote – Las Palmas

Amsterdam

Check uw vlucht
Vorig nieuwsitem
Chaos op Europese luchthavens door winterweer
Volgende nieuwsitem
Europees Hof van justitie doet uitspraak over gemiste aansluiting
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments
Vragen? Chat of bel