Dubbele vertraging door crewuren en kapot vliegtuig

De vakantiegangers die zaterdag naar huis zouden vliegen met chartermaatschappij Small Planet, kregen een dubbele vertraging te verwerken. Op zondag werd er een vervangend vliegtuig naar Tenerife gestuurd om de passagiers op te halen, maar ook dit verliep niet zoals gepland. De crew had bij aankomst op Tenerife haar maximaal aantal uren gewerkt en moest verplicht rusten. Als gevolg konden de passagiers pas vanmorgen naar huis vliegen waardoor ze twee dagen later aankomen dan oorspronkelijk de bedoeling was. Extra vervelend omdat de krokusvakantie inmiddels ten einde is.

Technisch mankement geen buitengewone omstandigheid

De gedupeerde passagiers hebben recht op een vergoeding van €400 voor de langdurige vertraging. Een technisch probleem van het toestel valt niet onder een buitengewone omstandigheid. Ook hebben de passagiers recht op verzorging tijdens de vertraging in de vorm van eten, drinken en een hotelovernachting.

Veel vertragingen Small Planet afgelopen weekend

De passagiers op Tenerife hadden wel met de langste maar zeker niet met de enige vertraging van Small Planet Airlines te maken afgelopen weekend. Ook passagiers van deze vluchten hebben recht op een vergoeding.

Datum Vluchtnummer Van Naar
2 maart LLX5057 Amsterdam Al Hoceima
3 maart LLX5061 Amsterdam Tenerife – Lanzarote
3 maart LLX5062 Tenerife – Lanzarote Amsterdam
4 maart LLX5075 Amsterdam Fuerteventura – Lanzarote – Las Palmas
4 maart LLX5076 Fuerteventura – Lanzarote – Las Palmas Amsterdam

Geschreven door

Debbie is al jaren betrokken bij EUclaim. Ze weet alles van online marketing én van de rechten van vliegtuigpassagiers. Zij zorgt voor de juiste informatie op EUclaim.nl.

Meer over Debbie
Subscribe
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments
Vragen? Chat of bel
Waren er problemen met uw vlucht? Check uw vergoeding