Passagiers recht op vergoeding bij staking Duitse Ryanair personeel

Op woensdag 12 september staakt het Duitse Ryanair personeel. Het personeel legt voor 24 uur het werk neer. Door de staking moeten 150 vluchten van en naar Duitsland worden geannuleerd.

ryanair vliegtuig aan het opstijgen vanaf startbaan
©: www.airhint.com

Zes vluchten van en naar Weeze Airport geannuleerd door staking

Veel Nederlanders vliegen vanaf Weeze Airport met Ryanair. Op woensdag 12 september zouden er 14 Ryanair vluchten vertrekken, maar door de staking zijn er acht geannuleerd. Het gaat om vluchten naar zes verschillende bestemmingen. In het totaal zijn er 150 Ryanair vluchten in Duitsland geannuleerd door de staking van het Ryanair personeel. Het is niet de eerste staking van het Ryanair personeel in Duitsland. Op 10 augustus 2018 legde de piloten van de luchtvaartmaatschappij voor 24 uur het werk neer in meerdere landen. Dit zorgde voor ruim 400 geannuleerde Ryanair vluchten.

Aankondiging grote internationele staking Ryanair personeel

Naast het Duitse personeel van Ryanair is ook het cabinepersoneel van Ryanair in Nederland, Italië, België, Portugal en Spanje niet tevreden over de werkomstandigheden. Het cabinepersoneel in deze landen dreigt nu met een staking op vrijdag 28 september 2018. Wanneer het cabinepersoneel het werk 24 uur neerlegd zullen er veel Ryanair vluchten worden geannuleerd en vertraagd.

Passagiers recht op vergoeding voor het tijdsverlies

Wanneer personeel van de luchtvaartmaatschappij staakt, zoals bij Ryanair, hebben gedupeerde passagiers recht op een vergoeding. Het Europees Hof heeft bepaald dat de luchtvaartmaatschappij invloed kan uitoefenen op haar personeel en daarom valt is de situatie geen buitengewone omstandigheid. Passagiers hebben recht op een vergoeding tot maximaal €400 per persoon. De hoogte van de vergoeding wordt volgens Verordening 261/2004 bepaald door de afstand van de vlucht.

Check uw vlucht
Vorig nieuwsitem
Meer gedupeerde passagiers in zomer 2018
Volgende nieuwsitem
Small Planet Airlines Germany vraagt uitstel van betaling aan
Subscribe
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments
Vragen? Chat of bel
Waren er problemen met uw vlucht? Check uw vergoeding