Passagiers recht op een vergoeding bij staking SAS piloten

Vandaag, op vrijdag 26 april 2019, heeft de Scandinavische vliegtuigmaatschappij SAS honderden vluchten geannuleerd als gevolg van een staking van piloten in Zweden, Denemarken en Noorwegen. Door de staking vertrekken ruim 600 vluchten niet, waardoor de reisplannen van ongeveer 72.000 vliegtuigpassagiers verstoord worden.

Twee piloten wandelen door de luchthaven

Loonconflict tussen SAS en piloten

De piloten en vliegtuigmaatschappij SAS hebben onenigheid over een loonsverhoging, want de piloten willen 15 procent erbij. SAS geeft aan de kosten hiervan niet te kunnen dragen en hoopt een nieuwe overeenkomst te bereiken met de piloten.

Recht op vergoeding bij staking

Is jouw vlucht door SAS geannuleerd vanwege de pilotenstaking? Dan heb je mogelijk recht op een vergoeding tot €600 per persoon. Een staking van piloten is namelijk geen buitengewone omstandigheid, aangezien de vliegtuigmaatschappij hier invloed op heeft. Naast de vergoeding heb je als passagier ook recht op verzorging en een vervangende vlucht volgens Verordening 261/2004.

Check uw vlucht
Vorig nieuwsitem
Staking van piloten dreigt bij SAS aankomend weekend
Volgende nieuwsitem
Slopende staking bij Scandinavian Airlines duurt al zeven dagen
Subscribe
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments

Geschreven door

Debbie is al jaren betrokken bij EUclaim. Ze weet alles van online marketing én van de rechten van vliegtuigpassagiers. Zij zorgt voor de juiste informatie op EUclaim.nl.

Meer over Debbie
Vragen? Chat of bel
Waren er problemen met uw vlucht? Check uw vergoeding