Parkeren op Nederlandse vliegvelden weer flink duurder

Als vakantieganger ben je in Nederland een flink bedrag kwijt als je wilt parkeren bij het vliegveld. De afgelopen vijf jaar is het een week parkeren bij een Nederlands vliegveld met gemiddeld €5 gestegen. Hoewel de parkeertarieven over de grens ook stijgen, liggen deze altijd nog een stuk lager dan in Nederland.

parkeren autos bij schiphol airport
©: ANP

Parkeertarieven op Nederlandse vliegvelden

In Nederland lopen de prijzen voor een week parkeren behoorlijk uiteen. Op Amsterdam Airport Schiphol betaal je voor een week parkeren al gauw €95. Dat is een stijging van 10% in de afgelopen vijf jaar. Op Rotterdam The Hague Airport is de stijging 5% en staat het tarief voor een week parkeren gemiddeld op €57,50. Op Eindhoven Airport is het tarief gemiddeld €67 voor een week. Goed nieuws voor passagiers die vanaf Groningen en Maastricht Airport vliegen: hier is de prijs voor een week parkeren juist gedaald! Op Maastricht Airport is de prijs met 8% gedaald en betaal je gemiddeld €55 voor een week. Groningen is veruit het goedkoopste en de prijs voor een week parkeren is hier gedaald met 10% en bedraagt €45.

Door de grote vraag naar parkeerplaatsen bij het vliegveld worden er steeds meer grote parkeerplaatsen in de buurt van het vliegveld gemaakt waarbij passagiers met pendelbussen naar de vertrek en aankomsthal gebracht worden. Hoe dichter je bij het vliegveld wilt staan, hoe duurder dit is.

Parkeertarieven op Belgische vliegvelden

Ook in België zijn de prijzen op drie van de vijf vliegvelden gestegen. Op het vliegveld van Luik-Bierset is het tarief voor een week parkeren zelfs verdubbeld in de afgelopen vijf jaar en gestegen naar €90. Op Brussel Zaventem betaal je snel €99 voor een week parkeren. Een stijging van 15%. Ook Oostende-Brugge zag een fikse prijsstijging in de parkeertarieven, daar steeg de prijs met 50% naar een bedrag van €73,50. Op het vliegveld van Antwerpen bleef je prijs nagenoeg hetzelfde sinds 2015, een week parkeren kost daar gemiddeld €56. Tot 2015 kon je gratis parkeren op de luchthaven van Antwerpen. Brussel Charleroi had zelfs een daling in het tarief voor parkeren van 15%.

Parkeertarieven op Duitse vliegvelden

De Duitse vliegvelden vlak over de grens zijn nog steeds het goedkoopste als we parkeertarieven vergelijken. Zo betaal je op Munster-Osnabrück Airport het laagste tarief voor een week parkeren: gemiddeld €27(!). Düsseldorf Airport veranderde nagenoeg ook niets aan haar parkeertarieven de afgelopen vijf jaar. Hier betaal je gemiddeld €39 voor een week parkeren. Het populaire vliegveld voor Nederlandse vakantiegangers Airport Weeze zag de parkeertarieven stijgen met 11% naar gemiddeld €47. Op de vliegvelden Bremen, Dortmund en Keulen steeg de prijs van een parkeerplaats flink met soms wel 51(!)%.

Overzicht kosten parkeerplaats vliegvelden

In het onderstaande overzicht kun je snel en eenvoudig zien hoeveel je gemiddeld per week moet betalen voor een parkeerplek bij het vliegveld van jouw keuze.

Vliegveld

Gemiddeld tarief per week

NL

 

Amsterdam Airport Schiphol

€95

Rotterdam The Hague Airport

€57,50

Eindhoven Airport

€67

Maastricht Aachen Airport

€55

Groningen Airport

€45

BE

 

Brussel Zaventem Airport

€99

Luik-Bierset Airport

€90

Oostende-Brugge Airport

€73,50

Brussel Charleroi Airport

€70

Antwerpen Airport

€56

DE

 

Bremen Airport

€66,50

Keulen Airport

€59

Weeze Airport

€47

Dortmund Airport

€45

Düsseldorf Airport

€39

Munster-Osnabrück Airport

€27

Wat vind jij?

Baseer jij je keuze voor een vliegveld op basis van het parkeertarief? Laat het ons weten in een reactie!

Check uw vlucht
Vorig nieuwsitem
Orkaan Ophelia komt aan land in Ierland en Verenigd Koninkrijk
Volgende nieuwsitem
Nieuwe winterbestemmingen vanaf Schiphol
Subscribe
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments

Geschreven door

Debbie is al jaren betrokken bij EUclaim. Ze weet alles van online marketing én van de rechten van vliegtuigpassagiers. Zij zorgt voor de juiste informatie op EUclaim.nl.

Meer over Debbie
Vragen? Chat of bel
Waren er problemen met uw vlucht? Check uw vergoeding