Overstroming op JFK airport resulteert in vertragingen en annuleringen

Wateroverlast op New Yorks’ grootste vliegveld John F Kennedy heeft een groot effect op de vluchtuitvoering vandaag. Gistermiddag is een waterleiding in een van de terminals gesprongen waardoor de vertrekhal al snel onder water kwam te staan.

medwerkers vliegveld JFK proberen water te lozen

Extreme kou bevriest waterleidingen

Al ruim een week teistert een winterstorm het Oosten van de Verenigde Staten en Canada met extreem koude temperaturen. De gesprongen waterleiding is hoogstwaarschijnlijk het gevolg van bevriezing. De lekkage heeft een grote ravage veroorzaakt op het vliegveld. Tientallen vluchten zijn geannuleerd en enkele honderden vluchten zijn vertraagd.

Een van de bagagehallen staat volledig onder water. Ook delen van de douane en aankomsthal staan onder water. Het gaat nog enkele uren duren voordat de luchthaven weer operationeel is.

Een van de bagagehallen staat volledig onder water

Wateroverlast op vliegveld is buitengewone omstandigheid

Als je vlucht van of naar JFK geannuleerd of vertraagd is vanwege de wateroverlast dan heb je helaas geen recht op een vergoeding. Het probleem op het vliegveld is onvoorzien en niet de verantwoordelijkheid van de luchtvaartmaatschappijen. Mocht je twijfelen of dit de reden is van jouw vluchtproblemen, check dit dan eenvoudig op onze website.

Check uw vlucht
Vorig nieuwsitem
65 procent meer vluchtproblemen in 2017 vanwege extreem slecht weer
Volgende nieuwsitem
Vliegen vanaf Schiphol wordt duurder
Subscribe
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments
Vragen? Chat of bel
Waren er problemen met uw vlucht? Check uw vergoeding