Oranje reisadvies voor Frankrijk, België, Slowakije, Slovenië en Polen

Gisteren heeft het ministerie van Buitenlandse Zaken bekendgemaakt om het reisadvies voor verschillende landen en regio’s te veranderen naar oranje. Dit betekent dat niet-noodzakelijke reizen worden afgeraden en reizigers uit die gebieden thuis tien dagen in quarantaine moeten.

Eiffeltoren in Parijs op een zonnige dag

Niet-noodzakelijke reizen afgeraden vanwege coronavirus

Op dinsdag 13 oktober is het gele reisadvies veranderd naar code oranje voor verschillende landen en regio’s. Dit geldt voor heel België, Frankrijk, Polen, Slovenië, Slowakije en de Oostenrijkse regio’s Tirol, Vorarlberg en Nieder-Östereich.

Wat zijn je rechten bij een geannuleerde vlucht vanwege corona

Is jouw vlucht naar een van de code oranje gebieden geannuleerd of zie je hierdoor zelf af van de reis? Dan is het goed om te weten dat je als passagier rechten op basis van Verordening 261/2004 hebt. Zo heb je recht op een teruggave van de reiskosten als je reis vanwege het coronavirus geannuleerd wordt. Omdat het coronavirus een buitengewone omstandigheid is, heb je geen recht op een vergoeding voor het tijdsverlies volgens Verordening 261/2004.  • Corona-voucher ontvangen voor een geannuleerde reis?

    Heb jij een corona-voucher ontvangen voor een geannuleerde reis vanwege het coronavirus? EUclaim helpt je graag bij het controleren en beheren van je voucher.


    Meld je voucher aan

Check uw vlucht
Vorig nieuwsitem
Delta Airlines is momenteel ’s wereld grootste luchtvaartmaatschappij
Volgende nieuwsitem
EUclaim in de Telegraaf omtrent corona-vouchers
Subscribe
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments

Geschreven door

Marketingmanager Lisanne Verbeek heeft passie voor marketing en campers. Nu vecht ze voor de rechten van passagiers. Bekend van RTL Nieuws, BNR en AD.

Meer over Lisanne
Vragen? Chat of bel
Waren er problemen met uw vlucht? Check uw vergoeding