Code oranje vanwege toenemende coronabesmettingen

Vanwege het aantal coronabesmetting dat toeneemt, heeft het Ministerie van Buitenlandse Zaken code oranje afgegeven voor diverse bestemmingen. Code oranje houdt in dat niet-noodzakelijke reizen worden afgeraden. Daarnaast wordt dringend geadviseerd dat mensen die terugkomen uit deze gebieden veertien dagen in quarantaine gaan. Het reisadvies is voor de volgende bestemmingen aangepast naar code oranje:

Volgens brancheorganisatie Algemene Nederlandse Vereniging van Reisorganisaties (ANVR) is het nog onduidelijk hoeveel Nederlanders er in deze gebieden verblijven, maar het gaat zeker om een aantal duizenden.

Reisorganisaties nemen contact op met reizigers

De ANVR heeft aangegeven dat reisorganisaties contact opnemen met reizigers om te kijken of repatriëring nodig is. Bij terugkomst dienen reizigers uit bovengenoemde gebieden rekening te houden met een quarantaine van veertien dagen.

Wil jij weten wat je rechten zijn in tijden van het coronavirus?

In tijden van het coronavirus is de kans groot dat jouw vlucht wordt geannuleerd door de luchtvaartmaatschappij. Als de luchtvaartmaatschappij jouw vlucht annuleert, heb je volgens Verordening 261/2004 recht op de teruggave van de ticketkosten of een vervangende vlucht. Omdat het coronavirus een buitengewone omstandigheid is, heb je geen recht op een vergoeding voor het tijdsverlies.

  • Corona-voucher ontvangen vanwege een geannuleerde reis?

    Heb jij een corona-voucher ontvangen voor een geannuleerde reis vanwege het coronavirus? EUclaim helpt je graag bij het controleren en beheren van je voucher.
    Meld je voucher aan

Geschreven door

Debbie is al jaren betrokken bij EUclaim. Ze weet alles van online marketing én van de rechten van vliegtuigpassagiers. Zij zorgt voor de juiste informatie op EUclaim.nl.

Meer over Debbie
Subscribe
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments
Vragen? Chat of bel
Waren er problemen met uw vlucht? Check uw vergoeding