Opnieuw staking van Franse luchtverkeersleiding op 9 januari

Vandaag, op donderdag 9 januari 2020, wordt er opnieuw gestaakt door de luchtverkeersleiding van Frankrijk. Het gaat wederom om een nationale staking waarbij overheidspersoneel en personeel in de publieke sector hun onvrede uiten over het nieuwe pensioenplan van de regering van president Macron. Passagiers die van, naar of over Frankrijk vliegen vandaag ondervinden vluchtproblemen door de staking.

luchtverkeersleiders in verkeerstoren

Geannuleerde vluchten, gemiste aansluitingen en vertragingen door ATC-staking Frankrijk

De staking van vandaag zal voor Nederlandse passagiers vooral tot gemiste aansluitingen en vertragingen van ongeveer een uur leiden. Ryanair heeft afgelopen dinsdag al enkele vluchten tussen Nederland en Lissabon geannuleerd vanwege de staking. De staking van de Franse luchtverkeersleiding hindert zowel bestemmingsverkeer van- en naar Frankrijk, als overvliegend verkeer.

Geen recht op vergoeding bij staking Franse luchtverkeersleiding

Wanneer je vlucht geannuleerd wordt of een lange vertraging oploopt vandaag door de staking van de Franse ATC (Air Traffic Control) heb je als passagier helaas geen recht op een vergoeding voor het tijdsverlies. Wel heb je als passagier recht op verzorging tijdens de vertraging en in het geval van een annulering of gemiste aansluiting, een vervangende vlucht naar je eindbestemming. Heb je extra kosten moeten maken door de staking? Dan kan onze partner Miss Casey je helpen om deze kosten vergoed te krijgen.

Check uw vlucht
Vorig nieuwsitem
20 procent minder vluchtvertragingen in 2019
Volgende nieuwsitem
Landelijke Italiaanse staking gaat voor veel gedupeerde vliegtuigpassagiers zorgen
Subscribe
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments
Vragen? Chat of bel
Waren er problemen met uw vlucht? Check uw vergoeding