Opnieuw staking Franse luchtverkeersleiding aanstaande dinsdag

Franse vakbonden hebben opnieuw haar leden opgeroepen tot een landelijke staking morgen. Ook de Franse luchtverkeersleiders doen aan deze staking mee. De Franse luchtvaartautoriteit heeft vliegtuigmaatschappijen geadviseerd hun vluchten met minimaal 30 procent te schrappen. EUclaim verwacht een grote impact voor de passagiers.

vliegveld parijs charles de gaulle met air france toestellen

Geannuleerde vluchten van, naar en over Frankrijk

Transavia heeft al acht vluchten vanaf Schiphol en Eindhoven naar Frankrijk geannuleerd. Ook andere vliegtuigmaatschappijen zoals KLM zal vluchten annuleren vanwege de staking. Niet alleen bestemmingsverkeer en dus vluchten van een naar Frankrijk worden gehinderd, ook overvliegend verkeer zal een andere route moeten verzinnen of helemaal niet kunnen vliegen. De verwachte impact door deze staking is dus groot.

Rechten bij een staking van de luchtverkeersleiding

Als je vlucht geannuleerd wordt of meer dan drie uur vertraging oploopt vanwege een staking van de luchtverkeersleiding dan heb je helaas geen recht op een vergoeding. De vliegtuigmaatschappij is in dit geval niet verantwoordelijk voor de vluchtuitval- of vertraging. Je hebt wel recht op een vervangende vlucht of teruggave ticket. Ook heb je als passagier recht op verzorging tijdens de vertraging in de vorm van eten, drinken en zo nodig een hotelovernachting.

 

Check uw vlucht
Vorig nieuwsitem
Nog een vliegtuigmaatschappij in de problemen: Monarch Airlines
Volgende nieuwsitem
Grootste impact Franse ATC staking in jaren
Subscribe
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments

Geschreven door

Debbie is al jaren betrokken bij EUclaim. Ze weet alles van online marketing én van de rechten van vliegtuigpassagiers. Zij zorgt voor de juiste informatie op EUclaim.nl.

Meer over Debbie
Vragen? Chat of bel
Waren er problemen met uw vlucht? Check uw vergoeding