Opnieuw brandstofstoring Schiphol afgelopen weekend

Afgelopen vrijdag, 9 augustus,  werd Amsterdam Schiphol Airport opnieuw getroffen door een storing in de brandstoftoevoer naar de luchthaven. De oorzaak is nog onbekend, maar opnieuw raakten duizenden passagiers de dupe van de brandstofstoring.

meters at schiphol airport

Vluchten vertraagd en geannuleerd door brandstofstoring

Door de brandstofstoring van vrijdagavond werden 31 vluchten geannuleerd en liepen 8 vluchten een vertraging van meer dan drie uur op. De gedupeerde passagiers hebben recht op een vervangende vlucht en verzorging tijdens de vertraging. Naast de brandstofstoring op Schiphol Airport was het ook erg slecht weer in Noord-Europa. Onweer boven Amsterdam zorgde na de storing ook nog even voor vertraging waardoor vliegtuigen nog later konden vertrekken. Grondpersoneel mag tijdens onweer niet buiten werken in verband met de veiligheid. Ook boven Londen was er sprake van extreem slecht weer wat voor veel vertraging zorgde.

 Storing brandstof Schiphol opnieuw een raadsel

Opnieuw tast het bedrijf Aircraft Fuel Supply (AFS) in het donker wat betreft de oorzaak van de brandstofstoring. Twee weken geleden was er sprake van kapotte onderdelen waardoor er geen brandstof getankt kon worden, deze zijn vervangen maar de problemen lijken nog niet verholpen. Er gaat een extern onderzoek plaatsvinden naar de oorzaak van de problemen bij Aircraft Fuel Supply.

Check uw vlucht
Vorig nieuwsitem
Ryanair staking in Portugal tussen 21 en 25 augustus
Volgende nieuwsitem
Ryanair personeel in Ierland, Engeland en Spanje dreigen met staking
Subscribe
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments
Vragen? Chat of bel
Waren er problemen met uw vlucht? Check uw vergoeding