Opnieuw acties cabinepersoneel Ryanair na verlopen ultimatum

Nederlands cabinepersoneel van Ryanair gaat nieuwe acties voeren vanwege het sluiten van de basis op Eindhoven airport. De kans dat er binnenkort weer gestaakt wordt op de Ryanair vluchten van en naar Eindhoven is groot. Dit meldt FVN-luchtvaart vandaag.

vliegtuig ryanair op landingsbaan bij blauwe lucht

Ryanair personeel boos om sluiten basis Eindhoven

Na een zomer getekend door onenigheid en stakingen bij de Ierse budgetmaatschappij Ryanair is voor Nederlands cabinepersoneel de maat vol. Ryanair heeft besloten de basis op Eindhoven airport na 5 november te sluiten, wat inhoudt dat personeel die niet wil verhuizen, gedwongen ontslag moet nemen. De sluiting van Eindhoven als basis komt na een reeks stakingen en procedures tussen Nederlanders Ryanair personeel en de luchtvaartmaatschappij zelf. Met een nieuwe laatste actie hoopt cabinepersoneel het sluiten van de basis alsnog te voorkomen.

Arbeidsrecht centraal in conflict Ryanair

Het terugkerende probleem rondom het Ryanair conflict draait om het arbeidsrecht van andere Europese lidstaten, die Ryanair weigert te accepteren. Ryanair vindt dat het Ierse arbeidsrecht toegepast moet worden op al haar personeel dat in Europa actief is. Ryanair personeel vindt juist dat het arbeidsrecht van hun nationaliteit en gestationeerde basis van toepassing is. Achterblijvende lonen en een nieuwe cao zijn daarnaast redenen van de vele stakingen bij Ryanair in Europa afgelopen zomer. Sinds de stakingen wil Ryanair verschillende basissen in Europa sluiten. Nederlands cabinepersoneel wil met nieuwe acties deze sluiting in Eindhoven, die voor 5 november gepland staat, voorkomen.

Check uw vlucht
Vorig nieuwsitem
Ryanair stopt met vluchten op Eindhoven airport vanaf 5 november
Volgende nieuwsitem
Brandstofstoring op Schiphol, wat zijn je rechten?
Subscribe
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments

Geschreven door

Debbie is al jaren betrokken bij EUclaim. Ze weet alles van online marketing én van de rechten van vliegtuigpassagiers. Zij zorgt voor de juiste informatie op EUclaim.nl.

Meer over Debbie
Vragen? Chat of bel
Waren er problemen met uw vlucht? Check uw vergoeding