Onrustig weekend voor vliegverkeer Europa

Afgelopen zondag 23 februari was het vliegverkeer voor de derde keer dit jaar ontregeld door een storm. De harde wind heeft alleen al op Schiphol gezorgd voor 206 geannuleerde vluchten. Daarnaast werden de Canarische eilanden getroffen door een heftige zandstorm.

vliegtuig in stormwolk

206 annuleringen op Schiphol door storm

Nederland werd afgelopen weekend wederom getroffen door een storm. Dit keer zorgde storm Ellen voor veel onrust. Op luchthaven Schiphol zijn dit weekend 206 vluchten geannuleerd door de harde wind. Naast de annuleringen waren er opvallend veel vertragingen van meer dan 180 minuten, namelijk 92 langdurige vertragingen.

De reden van de capaciteitsbeperking op Schiphol kwam door de windrichting. Bij harde westenwind heeft Schiphol namelijk beperkte baancapaciteit. Bovendien hadden ook omliggende luchthavens zoals Londen Gatwick en Londen Heathrow problemen waardoor vluchten werden vertraagd of geannuleerd.

Zandstorm Canarische eilanden ontregelt vliegverkeer

Daarnaast
heeft een zandstorm afgelopen weekend voor veel problemen en onrust gezorgd op
de Canarische Eilanden. Dankzij het zand uit de Sahara was er weinig zicht. Vliegvelden
zijn op zaterdagavond een aantal uren gesloten geweest en al meer dan 820
vluchten van en naar de Canarische eilanden zijn geschrapt, vertraagd of
omgeleid. Tot nu toe hebben zeker veertien Nederlandse vluchten last gehad van
de storm maar naar verwachting loopt dit nog op.

Rechten en vergoedingen bij slecht weer

Is jouw vlucht vertraagd of geannuleerd door deze slechte weersomstandigheden? De storm en zandstorm zijn buitengewone omstandigheden, waardoor je geen recht hebt op een vergoeding voor tijdsverlies. Je hebt wel recht op een vervangende vlucht of teruggave van de ticketprijs in geval van annulering. Daarnaast heb je recht op verzorging in de vorm van maaltijden en drinken. Indien noodzakelijk dient de luchtvaartmaatschappij een hotelaccommodatie voor een of meer nachten te regelen, evenals vervoer tussen de luchthaven en plaats van de accommodatie.

Check uw vlucht
Vorig nieuwsitem
Storm Ciara ontregelt vliegverkeer op Schiphol
Volgende nieuwsitem
Update: coronavirus heeft grote impact op de luchtvaart
Subscribe
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments

Geschreven door

Debbie is al jaren betrokken bij EUclaim. Ze weet alles van online marketing én van de rechten van vliegtuigpassagiers. Zij zorgt voor de juiste informatie op EUclaim.nl.

Meer over Debbie
Vragen? Chat of bel
Waren er problemen met uw vlucht? Check uw vergoeding